Sredstva iz lutrije za fiskulturnu salu u Ečki

Danas je državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Duško Radaković uručio Odluku o odobravanju finansijskih sredstava za koja je Grad Zrenjanin konkurisao za dodelu sredstava lutrije.

 

Radaković kaže da je Ministarstvo odlučilo da za projekat fiskulturne sale u Ečki izdvoji 2,1 miliona dinara.
- Zadovoljstvo nam je što možemo podržati grad u njegovoj nameri da svim selima obezbedi odgovarajuće sportske dvorane za fizički odgoj, ovaj put za najmlađe stanovnike Ečke - rekao je Radaković izrazivši očekivanja da će Grad konkurisati za ova sredstva i u budućnosti.

 

 

Gradonačelnik je podsetio da danas svaka četvrta škola na teritoriji grada Zrenjanina nema adekvatne uslove za nastavu i obavljanje fizičkog vaspitanja, ali da je ova godina započeta sa ciljem da se ti uslovi poboljšaju.
 - Namera nam je da za svaku školu osiguramo odgovarajuću sportsku salu jer smo svesni šta to znači za našu decu. Nedavno je započeta gradnja sportskih sala u Aradcu i Mihajlovu, a Grad je za to izdvojio 57 miliona dinara, a sada mogu reći da će i učenici osnovne škole „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki imati sportsku salu - rekao je on, navodeći da će Zrenjanin ove godine ponovo konkurisati za ova sredstva.

 

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton.