Određene lokacije za gradnju sto stanova za socijalno stanovanje u Zrenjaninu

Gradsko veće Grada Zrenjanina donelo je danas, između ostalog, odluku po kojoj su određene građevinske parcele u javnoj svojini grada za izgradnju 100 stanova za socijalno stanovanje.
Mila Ratković Panić, načelnica Odseka za imovinsko pravne poslove, obrazlažući odluku, kaže da je na određenim lokalitetima, u skladu sa Generalnim planom Zrenjanina 2006.- 2026. predviđena izgradnja više porodičnih stambenih objekata.
- Sagledavajući projekat izgradnje stanova za socijalno stanovanje, kao i moguće lokacije za izgradnju, opredeljenje je da se na lokalitetu na početku ulice Žarka Zrenjanina, gradi 30 stanova za prodaju, a u Pančevačkoj ulici, dva objekta, jedan sa 40 stanova koji će biti, takođe, za prodaju i drugi objekat sa 30 stanova koji će biti u javnoj svojini grada i biće namenjeni za izdavanje u zakup - kazala je ona.
Kako je napomenula, ovaj projekat podrazumeva da će se stanovi prodavati i izdavati u zakup pod neprofitnim uslovima. Za prodaju su namenjeni za lica koja su bez stana i koja su sa niskim i srednjim primanjima i ne mogu iz prihoda koje ostvaruju obezbediti stan po tržišnim uslovima.