Podrška ŽFK Banatu

Jedan od najstarijih sportskih klubova u gradu, Železnički fudbalski klub, osnovan daleke 1922. godine u ovoj sezoni proslaviće 90. godišnjicu osnivanja, ali se, s druge strane, suočava sa finansijskim problemima koji mogu ugroziti njegov opstanak. Ovakva situacija je bila razlog posete generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, Srđana Bogaroškog i člana Gradskog veća zaduženog za sport, Vojislava Matića. Tokom razgovora sa igračima i upravom Kluba upoznati su sa prisutnim problemima i mogućnostima njihovog rešavanja.

 

     

 

Kao "prvu pomoć" Bogaroški i Matić su za Klub doneli nekoliko fudbalskih lopti, a naknadno će stići i dresovi, a što je za klub još važnije, biće potpisan sporazum sa Gradskim komunalnim preduzećem o troškovima komunalnih usluga. Klub je uputio pozivu gradu Zrenjaninu za finansijsku podršku, što sve može pomoći ovom klubu da prođe kroz ova vremena.

 

      

 

Železnički fudbalski klub Banat, koji se takmiči u fudbalskoj ligi opštine Zrenjanin, ima oko 25 redovnih igrača koji samo traže minimalne uslove za trening.

 

Sportsko udruženje će podržati klub koliko god može, uključujući logistiku, jer je jedino fudbalsko igralište u velikom stambenom delu Bagljaša, a igrači i deca koji treniraju fudbal su veoma oduševljeni svojim sportom i klubom.