Komasacija zemljišta u Botošu

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i Goran Radić, predstavnik izvođača, danas su potpisali Ugovor o geodetsko-tehničkim radovima i drugim radovima na uređenju zemljišta na području Katastra Botoš.

 

Izvođači radova su: GEOPUT DOO, Beograd, GEOSISTEM DOO Beograd, GEOKRULJ DOO Beograd, DOO GEORAD Pančevo, GEO Info Strategies DOO Beograd, GEO-ZOM DOO Kraljevo,

 

 

Prema rečima gradonačelnika, ukupna površina ovog katastarskog područja iznosi oko 6986 ha, uključujući građevinsku površinu od oko 248 ha.

 

To znači da će poljoprivredni proizvođači moći mnogo efikasnije i brže da obrađuju svoju zemlju. Sredstva obezbeđuju AP Vojvodina i gradski budžet u iznosu od oko 123 miliona dinara, a ovaj projekat će biti završen do 1. marta 2015. godine - rekao je gradonačelnik.
Goran Markov, predsednik Komisije za komasaciju kaže da je ovo jedan od najkompleksnijih projekata, čiji je cilj proširenje parcela koje će omogućiti lakšu i efikasniju obradu i upravljanje zemljištem. Kasnije to može pratiti nova projekcija poljskih puteva i sistem za navodnjavanje.