Prijem za mlade "Petliće"

Gradonačelnik grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, priredio je svečani prijem za mlade takmičare zrenjaninske Škole fudbala "Petlić", koje predvodi bivši igrač Proletera Zoran Jeftić, a koji su osvojili prvo mesto u konkurenciji uzrasta 2004. godište. 
Šef struke Milan Rađenović rekao je da ova škola fudbala, koju danas pohađa oko 120 mališana, uzrasta od 2000. do 2006. godišta, i koja radi punih osamnaest godina, tradicionalno posećuje sve turnire, kako ovde, tako i van granica naše zemlje. 
 
 
- Ove godine smo po drugi put vodili decu u Maribor, na takmičenje za dečake u četiri uzrasne kategorije. Generacija 2004. godište potvrdila je uspeh iz prošle godine i ponovo osvojila prvo mesto. U konkurenciji, zavisno od godišta, bili su timovi iz šest do osam zemalja, a učestvovalo je oko stotinu ekipa – kazao je Rađenović i naglasio da je ovo, uz druženje dece, bila prilika i da se uporede ovdašnji i mladi fudbaleri iz regiona, kako bi se videlo ko je gde stigao u dosadašnjoj obuci. On je ocenio da je Zrenjanin nepresušan izvor talenata podsećajući da su neka od najpoznatijih fudbalskih imena, kao što su  Duško Tošić,  Slobodan Raičević, Ljubomir Stevanović potekli upravo iz "Petlića".  
Mladi Zrenjaninci su bili ispred timova iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zabeležili su šest pobeda i jedan nerešen rezultat, bez ijednog izgubljenog meča, a u finalu su slavili pobedom nad ekipom Bisamberga iz Austrije koju su savladali rezultatom 1:0. Izjednačen skor zabeležili su u grupi, igrajući protiv domaćina iz Maribora. Za najboljeg golmana turnira, takođe, proglašen je član Petlića Igor Pavlov. Zrenjaninska ekipa bila je jedini predstavnik Srbije na tom turniru.