Finansijska sredstva za 30 fudbalskih klubova sa teritorije Grada Zrenjanina

Na osnovu rešenja o raspodeli finansijskih sredstava za programske aktivnosti u oblasti sporta u Gradu Zrenjaninu za 2016. godinu sufinansiraće se i rad 30 fudbalskih klubova sa teritorije grada, kao i Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, u ukupnom iznosu od 14 miliona 720 hiljada dinara.
 
S predstavnicima svih fudbalskih klubova Ugovore o finansiranju danas je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u prisustvu predsednika gradskog Fudbalskog saveza Gorana Starčevića.
 
 
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik im se zahvalio na iskazanom entuzijazmu u radu u klubovima, na volji i želji da se bave, pre svega, decom i omladinom. On je naglasio da je ovogodišnji budžet za oblast sporta formiran u skladu s mogućnostima, ali da fudbalskim klubovima nisu umanjivana sredstva u odnosu na prethodnu godinu. Ova sredstva biće pretežno korišćena za izmirenje obaveza prema fudbalskom savezu, sudijama, službenim licima, za lekarske preglede igrača.
- Znam da je sredstava uvek malo, ali mislim da smo napravili dobru raspodelu, da svi imaju mogućnost da se takmiče. Uspeli smo da organizujemo i neke klubove koji se nisu takmičili u prethodnom periodu. Svi vole da igraju fudbal i to je najbolji način da u svakom selu dopremo do omladine, da na taj način pokušamo da sklonimo decu s ulice - naglasio je gradonačelnik i dodao da grad izdvaja značajna sredstva za sportske klubove, ne računajući izgradnju i održavanje sportskih objekata.
 
 
- Ove godine je 131 klub dobio sredstva na osnovu konkursa koji smo raspisali, to nisu mala sredstva i želja nam je da se razvija i masovan sport i školski sport, ali i da imamo vrhunske klubove i mislim da smo uspeli u tome u prethodnom periodu - rekao je Janjić.     
 
Predsednik Fudbalskog saveza grada Goran Starčević kaže da Grad Zrenjanin nije sufinansirao određene klubove fudbal se u njima više ne bi igrao, što dovoljno govori o značaju ovih sredstava.
- Obezbeđena su sredstva da bukvalno svaki klub koji ima registrovan fudbalski teren može da se takmiči. U odnosu na prošlu godinu uveli smo još tri kluba u takmičenje, a za leto planiramo da  uključimo još jedan, Partizan iz Tomaševca. Fudbalski savez grada Zrenjanina obuhvata i klubove s teritorije opštine Sečanj i okuplja ukupno 36 klubova, od kojih je 28 sa teritorije Grada Zrenjanina - navodi Starčević.    
 
 
Radna grupa za pripremu predloga akta iz oblasti sporta i za praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji Grada, a na osnovu kriterijuma predviđenih Pravilnikom o raspodeli sredstava za programske aktivnosti iz oblasti sporta, sačinila je predlog Rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje sportskih organizacija iz oblasti sporta kojim je ove godine obuhvaćen 131 sportski klub, savez ili organizacija, praktično svi koji su podneli validnu konkursnu dokumentaciju. Podsećamo, prethodne godine je raspodelom sredstava obuhvaćeno 128 sportskih subjekata.