Janjić i Mladenović: za bolju saradnju susednih gradova, Zrenjanina i Beograda

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je u svom kabinetu razgovarao sa Andrejom Mladenovićem, zamenikom gradonačelnika Beograda, i njegovim saradnicima. Tokom susreta istaknuto je da je saradnja između dva grada dobra, ali da može biti značajno bolja, te da predstoje konkretne aktivnosti na nekim značajnim projektima.
 
 
Grad Zrenjanin i Grad Beograd teritorijalno su razgraničeni rukavcem Tamiša, kod Čente, gde počinje teritorija beogradske gradske opštine Palilula. Gradonačelnik Janjić podsetio je da je, zajedničkim naporima gradskih uprava Zrenjanina i Beograda, uspešno rešen problem gradskog prevoza za studente i radnike iz Čente, kojima je omogućen prevoz beogradskim javnim prevozom, što je dobar primer saradnje koji se može primeniti i na neke druge projekte.    
 
 
Tokom sastanka pomenuta je i saradnja u oblasti kulture, s osvrtom na nedavno otvorenu izložbu Savremene galerije UK Ečka u Domu vojske Srbije u Beogradu, a naglašen je i značaj novoizgrađene saobraćajnice - severne tangente Beograda i “Pupinovog mosta” - zahvaljujući kojoj je značajno skraćen i ubrzan put od Zrenjanina do Novog Beograda, a posebno aerodroma “Nikola Tesla”. Takođe, uvođenje novih vozova na naše pruge doprinelo je i značajnom povećanju putničkog saobraćaja na postojećim trasama, između ostalih i od Zrenjanina do Beograda.
 
 
- Dva grada se naslanjaju jedan na drugi i sigurno je da naša saradnja može i treba da bude bolja. Postoji puno prostora za tu saradnju, naravno, u oblasti kulture, gde je to moguće najbrže realizovati, ali i u oblasti privrede i razvoja infrastrukture - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.
 
- Prevashodni interes nam je da rešimo put Beograd - Zrenjanin, odnosno izgradnja brzog puta sa četiri trake, koji su najavljivali i ministarka Zorana Mihajlović i premijer Vučić, i to je nešto na čemu će se najviše raditi u narednom periodu. To je u interesu ne samo Zrenjaninaca i Beograđana, već i u znatno širem - ocenio je današnji sastanak gradonačelnik Zrenjanina.