12. Festival meda u našem gradu

Danas je u centru grada otvoren 12. Festival meda koji okuplja proizvođače meda i pčelarsku opremu iz cele Srbije.

Na svečanom otvaranju prvo su nastupila deca iz vrtića "Mužlja" i Kulturnog kluba "Petefi", a potom je zamenik gradonačelnika, Saša Santovac, najavio otvaranje festivala rekavši da Grad Zrenjanin tradicionalno podržava ovaj događaj i da će u bliskoj budućnosti biti objavljen konkurs za dodelu sredstava pčelarima.

 

 

Takođe je naglasio da ima učesnika iz cele Srbije, uključujući one koji učestvuju od samog početka. To je, kaže, dokaz da je Zrenjanin dobar domaćin. Festival je postao veoma popularan pa dolazi mnogo posetilaca.

 

 

 

Razgovarajući sa proizvođačima o kvalitetu i ceni ovogodišnjeg meda, zaključio je da oni nisu povoljni, najavivši da budžet za 2016. izdvaja pet miliona dinara za proizvodnju pčela kako bi podržao proizvođače, kao u slučaju stočne proizvodnje kada su junice obezbeđene proizvođačima goveda.

 

 

 

Predsednik Udruženja pčelarskih organizacija Vojvodine, Stojan Anđelković, takođe je prisustvovao ovom događaju u organizaciji Pčelarskog društva „Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina i Pčelarskog društva „AKAC“ iz Mužlje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3935/sajam_pcelarastva_05.JPG