Sednica Skupštine grada: ispoštovani zahtevi investitora

Skupština
Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas 27. put u ovom sazivu, a na sednici sazvanoj po hitnom postupku, jedina tačka dnevnog reda bila je Predlog izmena i dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu. Kako je obrazloženo u sazivu, kraći rok za sazivanje ove sednice je hitnost u vezi postupka investicija, a posledica neodržavanja sednice bilo bi kašnjenje u realizaciji projekata zainteresovanih investitora. 
 
 
 
Prethodnu saglasnost na predlog odluke dalo je juče i Gradsko veće, na čijoj je sednici rečeno da se ovim predlogom izmene menja program usvojen januara 2019. godine. Naime, Skupština grada je 7. aprila usvojila odluku o donošenju plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok - 2”, time se područje te radne zone proširilo sa dodatnom površinom za gradnju poslovnih i proizvodnih objekata i na taj način stvoreni su uslovi za dalje sistematsko planiranje otuđenja zemljišta u radnoj zoni za još 100.000 kvadratnih metara.
 
 
 
Skupštini se obratio i gradonačelnik Čedomir Janjić, koji se zahvalio odbornicima što su reagovali u roku od 24 sata i ispoštovali sve zahteve koji stižu, pre svega, od potencijalnih investitora. To je i osnovni razlog sazivanja ove sednice po hitnom postupku. 
- Ovde je tema ponovo građevinsko zemljište u industrijskoj zoni “Jugoistok”, proširujemo oglas, i on će biti objavljen već sutra ako ovaj predlog odluke bude usvojen. Dva investitora su zainteresovana za parcele koje će biti predmet oglasa, brzina je u pitanju i mislim da ćemo uspeti da pobedimo u odnosu na jedan drugi grad koji nam je konkurent. Ne mogu još da iznesem u javnost o kome se radi, ali se nadam da će rezultat biti pozitivan i još jednom vam se zahvaljujem što ste došli, kao i predsedniku Skupštine koji je, bukvalno, za 24 sata zakazao ovu sednicu - istakao je gradonačelnik i naznačio da ovim grad pokazuje koliko je brz i ozbiljan u donošenju odluka i da investitori, kada je Zrenjanin u pitanju, ne čekaju ni sekundu više nego što se mora.
 
 
 
- Mi smo sigurno jedna od retkih lokalnih samouprava koja tako radi i zato se i dešavaju u gradu i ekonomska ekspanzija i otvaranje novih radnih mesta i nova zapošljavanja - kazao je Janjić. 
 
On se zahvalio na učešću u radu Skupštine i odbornicima Srpske radikalne stranke koji ne bojkotuju ovakve sednice, rekavši da ovakvo sazivanje nije ničiji hir ili nešto što se radi da bi se ponižavali drugi, kako neki predstavljaju.
- Ovo je potreba i svakodnevnica, nismo izabrani od građana da bi nam trebalo 30, 40 dana ili pola godine da smislimo da li je to u redu, već radimo što je moguće brže, u interesu investitora, a samim tim i u interesu naših građana koji će dobiti nova radna mesta u fabrikama. Nadam se da će ovakvih sednica, sazvanih zbog potreba i zahteva novih investitora, biti još više - poručio je gradonačelnik sa skupštinske govornice. 
 
 
 
 
Predlog izmene i dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu usvojen je jednoglasno. 
  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5225/27_SkupstinaGrada_0.jpg