Na ''Peskari'', za vikend, turnir Lige Srbije u odbojci na pesku

Sportski tereni na gradskom kupalištu “Peskara” ugostiće predstojećeg vikenda najbolje srpske odbojkaše na pesku, a Grad Zrenjanin i ove godine, već tradicionalno, domaćin je četvrtog po redu od ukupno sedam turnira državnog prvenstva, “Bič-volej lige Srbije 2019”. Ovo je šesta sezona u kojoj je naš grad domaćin jednog od turnira, a po treći put održaće se na novim terenima na Peskari, namenski izgrađenim upravo za odbojku na pesku.   
 
 
 
Turnir su danas najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i predsednik Komisije za odbojku na pesku Odbojkaškog saveza Srbije Siniša Antonić. Pomoćnik gradonačelnika rekao je da predstoji još jedno značajno sportsko takmičenje u našem gradu, a u pitanju je šesto izdanje nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku. 
- Leto je period u kom organizujemo neke aktivnosti prilagođene i vremenskim uslovima i boravku pored vode, otvorili smo sezonu “Besplatnim sportskim letom”, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina i Javnom ustanovom “Sportski objekti”, aktuelan je bič-volej, a u pregovorima smo sa Veslačkim savezom Srbije, oko organizovanja jednog kola veslačke regate za kadete i juniore, koje bi takođe trebalo da se održi na gradskom kupalištu, 10. avgusta - kazao je Salapura i dodao da sve ove aktivnosti proizilaze iz ideje da gradnjom sportskih terena, pre tri godine, Peskara bude što atraktivnija letnja lokacija, da se što bolje promovišu njeni potencijali i privuče što više naših sugrađana.
 
 
 
- Stvorili smo mogućnosti ne samo za bavljenje odbojkom na pesku, već i za igranje fudbala, rukometa, veslanje, naravno plivanje i opredeljenje Grada Zrenjanina jeste da se u ovaj prostor i njegovu infrastrukturu i dalje ulaže - istakao je Salapura i pozvao sugrađane da predstojećeg vikenda dođu na Peskaru i pozdrave najbolje srpske odbojkaše na pesku.
      
Siniša Antonić pohvalio je Grad Zrenjanin za organizaciju ovog takmičenja u svim prethodnim sezonama i izrazio uverenje da će tako biti i ove godine.
- U prilici sam da učestvujem u pripremi svih turnira u Srbiji i s pravom mogu da kažem da je Zrenjanin značajno doprineo popularizaciji ovog sporta. Sutra u Antaliji, u Turskoj, počinje Evropsko prvenstvo za igrače do 22 godine i od četvoro naših igrača - nastupiće po jedan muški i ženski par - troje je iz Zrenjanina, odnosno Kleka. Mislim da organizacijom ovakvih turnira, kao što je i predstojeći na Peskari, dobijamo polako to što smo hteli, da imamo sve više igrača sa ovih prostora koji će uspešno igrati odbojku na pesku - naveo je Antonić.
 
 
 
Još je dodao da je do sada za turnir prijavljeno 26 muških i 10 ženskih ekipa, što nije konačan broj, jer je prijavljivanje moguće danas, do kraja dana. U petak su na programu kvalifikacioni mečevi, koji počinju od 10 časova, u popodnevnim časovima počinje glavni žreb i on se igra do nedelje popodne, kada su rezervisani termini za polufinala, finala i borbe za treće mesto. Žensko finale najavljeno je toga dana za 15.30 časova, a muško sat kasnije. 
 
U organizaciju takmičenja uključio se i Sportski savez grada, a Vukosava Đapić Atanacković pozvala je sugrađane da dođu, navijaju i otkriju sve čari ovog atraktivnog sporta. 
 
 
  
 
Podsećamo, prošlogodišnje izdanje turnira na Peskari okupilo je 42 ekipe - 26 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji muških ekipa pobedili su Đorđe Klašnić i Marko Plavšić, dok je najuspešniji ženski par bio Gorana Mrđan / Aleksandra Aleksić.
 
Ovogodišnji šampionat Srbije počeo je 14. juna u Loznici, a do sada su odigrani i turniri u Paraćinu i Velikom Gradištu. Posle Zrenjanina, letnji odbojkaški karavan seli se u Bač (26-28. jul) i Beograd (8-10. avgust), da bi u Somboru, od 15. do 17. avgusta, bio odigran završni, finalni turnir ovogodišnjeg takmičenja zvanično nazvanog “Banka Poštanska štedionica liga u odbojci na pesku”.