Gradonačelnik održao sastanak s komunalnim milicajcima: do sada podignuto više od 200 penzija

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Draganom Ćapinom, održao je jutros sastanak s komunalnim milicajcima grada Zrenjanina, koji su u utorak počeli da podižu penzije za naše najstarije sugrađane. Više od 200 penzionera javilo se do sada pozivnom centru Gradske uprave sa molbom da im se penzija dostavi na ovakav način i oni su izrazili zadovoljstvo načinom na koji se to realizuje.
 
 
 
Tokom razgovora s gradonačelnikom, a na osnovu iskustva u prethodna dva dana, pripadnici komunalne milicije predočili su gde dolazi do zastoja u tom poslu i šta bi trebalo uraditi da se dodela penzija realizuje još brže. Procedura je sada takva da dva komunalna milicajca, po prijavi penzionera kol-centru, odlaze na kućnu adresu, zajedno popunjavaju punomoćje koje je odredila Narodna banka Srbije ili pojedine poslovne banke. Zatim odlaze do banke, uz svoju i ličnu kartu penzionera, iz banke se još jednom poziva penzioner telefonom radi provere i nakon podizanja novca, komunalni milicajci ga nose penzioneru. 
 
 
 
Gradonačelnik je obećao da će se pojačati ekipe na terenu i da će, uz pripadnike komunalne milicije, s njima biti i zaposleni u Gradskoj upravi, kako bi se penzije što efikasnije podelile, a tamo gde se pojave zastoji, što je najviše izraženo u procedurama pojedinih banaka, rešavaće se u dogovoru s njihovim predstavnicima.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5571/Gradonacelnik_sa_komunalcima_0.jpg