Gradonačelnik u hali "Medison": još 17.000 paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene građane

Grad Zrenjanin je jedan od retkih u Srbiji koji priprema i drugu turu paketa pomoći namenjenih penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima. Volonteri već pripremaju ove pakete u Hali sportova „Medison“, gde je na početku vanrednog stanja oformljen distributivni centar, a njih je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom izjavio da je raspodela prve ture pomoći skoro završena. Naime, naknadno su se javljali građani koji ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći, a koji se u početku nisu nalazili na spisku, pa su i za njih pripremljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. To znači da je u prvoj turi isporučeno blizu 17.000 paketa, koliko će ih biti pripremljeno i u drugom krugu. 
- Roba je stigla i pakete ćemo distribuirati u prvoj polovini maja. Skoro 300 volontera će učestvovati u pakovanju i distribuciji paketa pomoći namenjenih našim penzionerima i socijalno ugroženim građanima – kazao je Janjić. 

Gradonačelnik je iskoristio priliku da se još jednom zahvali svim donatorima i volonterima bez kojih akcije ovakvog obima ne bi uspele. 
- Veliku zahvalnost upućujemo ovim divnim mladim ljudima, sportistima, volonterima Crvenog krsta, vatrogascima, kao i radnicima Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova. Bez njihove i bez pomoći volontera na terenu, koji dele pakete, sve ovo ne bi moglo da se realizuje – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5619/Pakovanje_pomoci_Medison_0.jpg