Muzej i biblioteka rade u izmenjenom režimu i novom radnom vremenu za posetioce i korisnike

U skladu sa preporukom Ministarstva kulture i informisanja Repbulike Srbije Narodni muzej Zrenjanin otvoren je za posetioce od ponedeljka, 27. aprila, uz adekvatne mere zaštite i prevencije od zaraze koronavirusom.

Posetioci će moći da pogledaju aktuelne postavke u izložbenim salonima Narodnog muzeja. Dvojna izložba “Projekat: Tolerancija i Mala retrospektiva Mirka Ilića” dostupna je u Salonu, dok je Izložba radova Ljubomira Stojkovića postavljena u Malom salonu. Stalna postavka biće zatvorena za publiku. Posetioci moraju imati masku i rukavice i treba da obrate pažnju na međusobnu distancu od 2 metra. U salonima može boraviti ukupno pet posetilaca istovremeno.

Radno vreme do završetka vanrednog stanja biće 9 - 15 časova, od ponedeljka do petka. Subote će tokom ovog perioda biti neradne. U petak, 1. maja 2020. godine Narodni muzej Zrenjanin neće raditi. Zaposleni u muzeju nastaviće sa radom u skladu sa obezbeđenim merama zaštite.

Iz Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” saopštavaju da će odeljenja te ustanove za rad sa korisnicima započeti sa radom u ponedeljak, 4. maja 2020. godine. 

Kako je na snazi vanredno stanje, rad sa korisnicima biće organizovan u skladu sa merama koje je donela Vlada Republike Srbije. Biblioteka će rad organizovati tako da obezbedi poštovanje svih propisanih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zaraze bolesti KOVID-19 i usvojila je plan mera zaštite zaposlenih za vreme trajanja vanrednog stanja.

Korisnici će, počevši od 4. maja, svakog radnog dana od 8.30 do 10.30 na broj telefona 566-210 i 535-115, ili na imejl adresu: biblioteka@zrbiblio.rs moći da poruče željene publikacije. 

Korisnik će ostaviti sledeće podatke: broj članske karte, ime i prezime i broj telefona i podatke o publikacijama koje želi da pozajmi. Naručenu građu korisnik će moći da preuzme narednog dana od 10.30 do 13 časova u holu Biblioteke.

Tokom preuzimanja publikacija u holu mogu biti najviše 2 korisnika. Korisnici su u obavezi da nose zaštitnu masku i rukavice. Korisnici koji vraćaju građu, istu mogu da odlože na pult koji je postavljen na ulazu u Biblioteku. Samo građa koja je prethodno naručena može da se preuzme. 

Rad zaposlenih će se odvijati u jednoj smeni, od 8 do 14 časova ranim danima. Korisnici neće ulaziti u prostorije Biblioteke, nego će usluga biti sprovedena u skladu sa izmenjenim uslovima rada.

Čitaonica naučnog odeljenja i čitaonica periodike neće biti otvorene za korisnike tokom trajanja vanrednog stanja, navodi se u saopštenju GNB “Žarko Zrenjanin”.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5620/Gradska_biblioteka_0.jpg