Održana konstitutivna sednica Skupštine grada - Čedomir Janjić predsednik Skupštine

OpšteSkupština

Konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je danas u Velikoj sali Kulturnog centra - kako bi se ispoštovale mere u borbi protiv koronavirusa, a na toj sednici za predsednika Skupštine je većinom glasova izabran Čedomir Janjić.

 

 

Sednicom je u početku, kako je Statutom predviđeno, predsedavao najstariji odbornik Slavko Šućurović, a vodili su je i dva najmlađa odbornika - Dubravka Kralj i Zoran Šemić. 

 

 

Prva tačka Dnevnog reda bila je Izveštaj Gradske izborne komisije Zrenjanin o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada, a zatim je javnim glasanjem izabrano tri člana Verifikacionog odbora i to: Radmila Marković Maćešić, predsednik, Boris Gladić i Mirjana Grujić, članovi. 

 


Kako je Dnevnim redom predviđeno, doneto je Rešenje o potvrđivanju mandata odbornika koji su zatim dali svečane izjave, a zatim je usledio Izbor predsednika Skupštine grada.

Predsednik je izabran na predlog 56 odbornika, tajnim glasanjem, većinom glasova, a jedini predlog bio je Čedomir Janjić.

 

 

Novi predsedkik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić je, obraćajući se odbornicima, zahvalio na podršci i rekao da je za njega velika čast što je izabran za predsednika Skupštine grada. 
- Siguran sam da ćemo dobro sarađivati i da ćemo donositi i teške odluke, a moram se zahvaliti i mom prethodniku Oliveru Mitroviću koji je protekle  četiri godine sjajno vodio Skupštinu. Mislim da smo neke odluke donosili brzo, u 24 časa, pre svega u interesu investitora, tako da nije ni čudno što je Zrenjanin jedan od najinteresantnijih gradova za investiranje, a nije čudo ni to što mnoge kompanije dolaze u naše industrijske zone, niti to što naša administracija radi veoma brzo i zato što je Skupština grada radila veoma efikasno. Potrudiću se da ta brzina i efiksanost u radu ostanu, da, naravno, o svim teškim i manje teškim temama razgovaramo u parlamentu, što je bio slučaj i prethodnom periodu, ali  i da naš Zrenjanin zaista bude grad za našu decu - rekao je Janjić koji je zatim preuzeo vođenje skupštinske sednice. 

 

 

U nastavku sednice izmenjen je Dnevni red i skinute su tačke 6. Izbor zamenika predsednika Skupštine grada,  tačka 8. Izbor predsednika i članova  Komisije za mandatna pitanja, tačka 9. Izbor predsednika i članova Komisije za personalna pitanja, kao i tačka 10. Izbor predsednika i članova Komisije za propise.

Odbornici su odlučivali o tački broj 6. koja se ticala postavljanja sekretara Skupštine grada, a koji se na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi postavlja na period od četiri godine , javnim glasanjem, a na predlog predsednika Skupštine. Tako je novi sekretar Skupštine grada od danas Svetlana Grujić.


Skupštinu grada Zrenjanina čini 67 odbornika, pored SNS koji ima 42 odbornika, u skupštinskim klupama su i SPS-JS sa 11 odbornika, Pokret Metla sa 5, Vojvođanski front 4 odbornika, SVM sa 3 i Suverenisti koji imaju 2 odbornika.

 

 


Po završetku skupštinske sednice novinarima se obratio i Goran Knežević koji je čestitao građanima Zrenjanina i odbornicima na izboru.
- Očekujem da će ovaj Saziv Skupštine i ovi ljudi koji su danas izabrani i koji će biti izabrani za koji dan moći da odgovore svim zahtevima i da ćemo uraditi najbolje u interesu građana - rekao je Knežević istakavši da će Zrenjnin za koji dan dobiti i izvršnu vlast.
  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5738/Skupstina_KC_098.jpg