Kompanija Borets Servise Serbia obeležila deset godina uspešnog rada

Kompanija Borets Servise Serbia, proizvođač i serviser električnih savremenih sistema za ispumpavanje nafte i drugih energenata, obeležila je 10 godina rada u Srbiji. Svečanost je održana u sedištu kompanije u Zrenjaninu, u prisustvu zaposlenih, predstavnika lokalne samouprave i poslovnih partnera. 
 
Kompanija je kao pravno lice u Srbiji osnovana 2010. godine, u momentu kada se ukazala potreba za uvođenjem savremenih električnih pumpi na naftnim poljima u Vojvodini. Od osnivanja do danas, zahvaljujući Boretsu na tržištima Srbije, Hrvatske, Slovačke i Bosne i Hercegovine, implementirane su najsavremenije ESP i PCP pumpe bez kojih je eksploatacija nafte iz bušotina u današnje vreme teško zamisliva. Pored proizvodnje i servisiranja opreme, Borets Servise Serbia  naručiocima pruža i inženjerske usluge, ostvarujući tako kompletan, zatvoren ciklus. 
 
 
 
Najznačajniji resurs kompanije su zaposleni, njih 75-oro, među kojima su mnogi sticali znanje u servisnim centrima Borets-a u Rusiji, Americi i Egiptu. U obuke i profesionalni razvoj svojih zaposlenih kompanija Borets Servise Serbia  uložila je značajna sredstva. Danas, u proizvodnoj jedinici u Zrenjaninu, rade stručnjaci čije savete traže kolege iz drugih Borets centara širom sveta.
"Deset godina rada možda nije dug period, međutim, ukoliko u obzir uzmemo uspešnost ostvarivanja strategije koju smo usvojili na početku, zaista imamo opravdan razlog za obeležavanje prvog značajnijeg jubileja. Kada se osvrnem na deceniju iza nas, mogu da kažem da je bilo potrebno puno truda, vremena, rada i čelične discipline da stvorimo uspešan biznis, pouzdane partnere i kolektiv kojim se ponosim. Većina zaposlenih je u kolektivu duže od sedam godina, što u velikoj meri govori o stabilnosti koju smo postigli. Ja sam im zahvalan za to što su verovali u moje ideje i planove. Kada je reč o planovima za ’narednih 10 godina’, naša budućnost je okrenuta novim tehnologijama i daljem razvoju na području Srbije ali i okolnih zemalja, pre svega Mađarske i Rumunije", rekao je generalni direktor Borets Servise Serbia  Fjodor Kormakov.
 
 
 
Kontinuiranim rastućim rezultatima i zapošljavanjem lokalne radne snage, kompanija Borets Servise Serbia  je značajno doprinela privrednom razvoju ovog dela Banata. 
„Za nas je značajna sama činjenica da je kompanija Borets pre dest godina prepoznala i odabrala srednji Banat i grad Zrenjanin kao dobro mesto za početak svog rada. Podatak da kompanija uspešno radi i razvija se punu deceniju i da odoleva svim izazovima, govori o njenoj uspešnosti. Poslovanje Borets-a je značajno ne samo za ovaj grad već i region“, ocenila je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević nakon obilaska pogona kompanije u Zrenjaninu.
 
Stečeno znanje i stručnost zaposleni nesebično dele sa učenicima i studentima. Saradnja sa Regionalnom privrednom komorom Zrenjaninu rezultirala je uključivanjem Borets Servise Serbia u proces dualnog obrazovanja  za  profil tehničar mehatronike.
„Mislim da je Borets Servise Serbia kompanija za primer dobre saradnje sa privrednom komorom i gradom. Mi smo u stalnom kontaktu, od početka pratim njihov rad. Ušli smo u jednu lepu priču, a to je dualno obrazovanje. Od ovog septembra đaci će dolaziti u ove pogone na praksu i tu vidim budućnost grada jer će ti mladi ljudi ovde moći i da pronađu svoje radno mesto“, istakao je direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin, Predrag Stankov.
 
 
 
Od osnivanja do danas, Borets Servise Serbia  je strateški partner kompanije NIS. 
„Kompanija Borets Servise Serbia  je naš strateški partner već deset godina. Teško da bismo uspeli da ispunimo naše planove u proizvodnji nafte i gasa bez tako uspešne saradnje kakvu imamo sa Borets-om Zajedno smo radili, rešavali probleme i napredovali. I u budućnosti nas očekuju novi izazovi koji podrazumevaju zajedničku saradnju“, kaže direktor tehničkog departmana kompanije NIS, Srđan Dragišić.
 
Na svečanosti povodom 10 godina rada Borets Servise Serbia, dodeljena su specijalna priznanja za blizu 40 zaposlenih među kojima većina obeležava od osam do deset godina rada u kompaniji. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, svečanosti je prisustvovao daleko manji broj zvanica od prvobitno planiranog, ali je kolektiv Borets Servise Serbia  obećao da će naredni jubilej dočekati u brojnijem društvu i sa još značajnijim rezultatima.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5754/borets-servise-serbia-10godina_0.jpg