U toku radovi na parternom uređenju oko stambenog objekta u Pančevačkoj i delu buduće nove ulice u tom delu grada

Radnici i mehanizacija zrenjaninskog preduzeća “Saša-inžinjering” trenutno izvode radove na parternom uređenju oko stambenog objekta u Pančevačkoj ulici, sa 40 stanova za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica, a koji se gradi u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.
 
 
 
Građevinski radovi na samom objektu su, praktično, završeni, a parterno uređenje ovde ima širi značaj, jer predstavlja početak urbanizovanja neuređenog dela grada, između železničke pruge i gradskih bazena. Osim prilaznih saobraćajnica samom objektu i parking-prostora, asfaltiran je i deo buduće ulice, koja će spajati Pančevačku i Ulicu dr Laze Kostića i postavljena je sva neophodna komunalna infrastruktura.  
 
 
 
Finansijska sredstva za izgradnju stanova u Pančevačkoj ulici, u vrednosti od preko 900.000 evra, obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina, koji je i obezbedio gradsko građevinsko zemljište i potrebnu infrastrukturu. Po završetku ovog projekta, pristupiće se i gradnji stambenog objekta slične namene u Kleku, u kom je planirano da bude 25 stanova.    

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5812/Zgrada_Pancevacka_nov2020_0.jpg