Centar Ministarstva odbrane u Zrenjaninu poziva regrute za uvođenje u vojnu evidenciju i zainteresovana lica za dobrovoljno služenje vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin otpočeo je pozivanje pojedinačnim pozivom vojnih obveznika koji se nisu odazvali pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2021. godini. 
 
Uvođenje po pojedinačnom pozivu vršiće se u vremenskom periodu od: 
- u kancelariji Zrenjanin, Gundulićeva bb, od 11.05. do 28.05.2021. godine, od 09.00 - 15.00 časova. 
 
U naznačeno vreme i mesto mogu se javiti i vojni obveznici koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju, i iz bilo kojih razloga nisu primili pojedinačni poziv.
 
Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se uz primenu mera zaštite od zarazne bolesti COVID-19, te je potrebno da regruti sa sobom ponesu zaštitnu masku, drže međusobno odstojanje i pridržavaju se i ostalih preporučenih mera zaštite.
 
Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa članom 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi. 
 

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem za potrebe junskog uputnog roka 2021. godine.
 
Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u Zrenjaninu, Gundulićeva bb, gde mogu podneti prijave.
 
Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije. 
 
Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka s oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika. 
   
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5965/Logo_Centar_MO_0.jpg