Ekološka akcija “Zelena Srbija” sutra u Zrenjaninu - gradonačelnik ukazuje na značaj ozelenjavanja i podseća na prethodne aktivnosti

U svetlu sutrašnje ekološke akcije i kampanje “Zelena Srbija”, kojoj će u Zrenjaninu, između ostalih, prisustvovati i ambasadori Republike Koreje i Australije, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podseća da je ovog proleća Grad Zrenjanin organizovao, podržao ili učestvovao u brojnim akcijama koje imaju za cilj porast procenta zelenih površina, broja zasađenih stabala i povećanje ekološke svesti građana. 
 
- Ekološkom kampanjom “Zelena Srbija”, koju je podržao i Grad Zrenjanin kao jedan od deset gradova u zemlji, nastavljaju se naše aktivnosti kada je u pitanju sadnja drveća u gradskim parkovima, zelenim površinama u mesnim zajednicama, ulicama u kojima se formiraju novi drvoredi, na saniranim divljim deponijama. Uz čak dvadeset hiljada sadnica, nabavljenih u protekle dve godine, ovog proleća realizovali smo akcije “Zasadi drvo”, “Posadi svoj hlad”, ozelenjavanje nove zelene površine u saradnji sa KUD “Pionir”, sadnju drvoreda sa predstavnicima kompanije “Linglong”, dobili smo značajna sredstva za uređenje parka na Putnikovu, naše komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” oplemenilo je više javnih gradskih površina i sigurno je da ćemo nastaviti da obnavljamo naše parkove i ulice u kojima nedostaju sadnice - rekao je gradonačelnik. 
 
 
Gradonačelnik posebno ističe interesovanje mladih za akcije ozelenjavanja i smatra da se na takav način najbolje utiče i na ekološku svest sugrađana, da sadnice adekvatno održavaju i brinu o njima.
- Samo kontinuiranim delovanjem možemo promeniti sliku Vojvodine i njenih gradova, kao najmanje pošumljenih sredina u širim razmerama. Mislim da smo na dobrom putu i podržavaćemo i dalje sve slične inicijative, bilo da dolaze od strane ekoloških pokreta, društveno-odgovornih kompanija ili građana - poručuje gradonačelnik Zrenjanina, najavljujući sutrašnju akciju. 
 
Društveno-odgovornu kampanju “Zelena Srbija” realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama u Srbiji i diplomatskim predstavništvima - ambasadama u Beogradu. U aktuelnoj akciji, kojoj se priključio i Grad Zrenjanin, organizuje se sadnja drveća u parkovima ili drvoredima u 10 gradova Srbije, uz učešće 10 ambasada. 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5970/Sadnice_LingLong_00.jpg