Potpisan Ugovor o donaciji između Grada Zrenjanina i Ruske humanitarne misije - solarni kolektori na objektima Dečjeg dispanzera u Zrenjaninu

Nakon što su 10. marta ove godine gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalni direktor Ruske humanitarne misije u Beogradu Sergej Ševčuk potpisali Memorandum o saradnji, danas je u Zrenjaninu potpisan i ugovor na osnovu kog će Ruska humanitarna misija donirati postavljanje solarnih kolektora i opreme na objektima Dečjeg dispanzera Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”. Ugovor su potpisali, u ime Grada Zrenjanina, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i u ime donatora dr Branimir Nešić, izvršni direktor Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu. Potpisivanju je prisustvovala i Jelena Travar Miljević, zamenik gradonačelnika Zrenjanina. 
 
 
 
 
Ugovor je zaključen u skladu sa zahtevima Saveznog zakona Ruske Federacije “O donatorstvu i volontiranju“, a u cilju zajedničkog rada na učvršćivanju mira, prijateljstva i sloge između naroda Rusije i Srbije. Ugovorom je regulisano učešće Ruske humanitarne misije i Grada Zrenjanina u realizaciji tog projekta, a kako se moglo čuti nakon potpisivanja, očekuje se da on bude realizovan do kraja juna ove godine. 
 
Ruska humanitarna misija će o svom trošku u svojstvu donacije realizovati nabavku, isporuku, instalaciju i puštanje u rad autonomnog sistema za napajanje energijom, a nakon puštanja u rad, sistem se besplatno prenosi u vlasništvo Grada Zrenjanina. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5962/Ruska_donacija_0.jpg