Gradonačelnik ugostio Jovanu Arsić, reprezentativku Srbije u veslanju: još jedna niska na ogrlici učesnika Olimpijskih igara iz našeg grada

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za Jovanu Arsić, reprezentativku Srbije u veslanju. Naša sugrađanka je pre tri nedelje izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a tokom prvomajskih praznika je u Zagrebu osvojila bronzanu medalju na prvoj regati Svetskog kupa, u disciplini skul. Na tom uspehu Jovani su čestitali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, njen prvi trener u Zrenjaninu Veselin Vučićević i predsednik VK “Zreneks” Vladimir Milošev. Prijemu je prisustvovao i trener Jovane Arsić i predsednik Upravnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević.
 
 
 
 
Kako navode u Veslačkom savezu Srbije, ovo je prva medalja za naše žensko veslanje na jednom ovakvom takmičenju, čime naša takmičarka ulazi u red najboljih evropskih veslačica i s puno optimizma se priprema za nastup na Olimpijskim igrama. Predstoji joj i druga regata Svetskog kupa, u Švajcarskoj, u još jačoj konkurenciji, što će biti pravi test Jovanine trenutne forme i nadmetanja s konkurencijom. 
 
Čestitajući Jovani Arsić i njenom stručnom timu na uspehu, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da Jovana ne zaboravlja svoj grad, u kom je načinila prve sportske korake.
- Nama je to podstrek da nastavljamo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom. Veliki je pred nama izazov i kada je veslački sport u pitanju, jer imamo u Zrenjaninu veslača veka u našoj zemlji, Milorada Stanulova, a sada i Jovanu, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina. Sve su to znaci da se veslanje u Zrenjaninu može vratiti na staze stare slave i mi, kao Gradska uprava, i veslački klubovi iz grada, imamo ozbiljan zadatak da u narednom periodu i promovišemo, ali i unapredimo veslanje - istakao je gradonačelnik i najavio posebnu pomoć za učesnike Olimpijskih igara iz našeg grada.
 
- Grad će pružiti i dodatnu motivaciju takvim sportistima i pred Olimpijske igre biće raspisan poseban konkurs na osnovu kog će Zrenjanin, kao grad sporta, podržati njihov nastup u Tokiju. Oni će, naravno, u Japanu predstavljati svoju zemlju, ali i grad Zrenjanin, u kom su rođeni ili za čije klubove nastupaju - naglasio je gradonačelnik Simo Salapura.  
 
 
 
 
Jovana Arsić prezadovoljna je postignutim rezultatima i kako je navela, uvek rado dolazi u svoj Zrenjanin i drago joj je što je doprinela popularizaciji veslanja u našem gradu. Jovana je rođena u Zrenjaninu, počela je veslanjem da se bavi u Veslačkom klubu “Zreneks”, gde je zabeležila i prve uspehe, a sada je članica beogradske “Crvene zvezde”. Očekuje mnogo od nastupa na Olimpijskim igrama, do kojih ima još dva ipo meseca priprema. 
- Nadam se da ću biti maksimalno spremna za svaku trku i cilj mi je da izveslam najbolje što mogu, a sve to će doprineti što boljem rezultatu. Uvek idem na medalju, a da li sam spremna za nju, videćemo na Olimpijskim igrama. Sada mi je najbitnije da se dobro pripremim za to takmičenje i da se fokusiram na treninge, koji će verovatno biti naporni, baš kao što je i veslanje lep i naporan sport - rekla je Jovana Arsić.
 
Gradonačelnik je i njoj ovom prilikom uručio simboličan “Sportski pasoš” Evropskog grada sporta i poželeo uspeh na Olimpijskim igrama. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6007/Prijem_za_Jovanu_Arsic_0.jpg