Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u Zrenjaninu - da kroz različite projekte i u saradnji sa partnerima u što većem obimu digitalizujemo sistem

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovim saradnicima, kabinet u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” u našem gradu.

 

 

U toj školi Eurobank je opremila kabinet sa 30 novih računara, čija je vrednost više od 1,1 miliona dinara. Donacija je realizovana u okviru samostalnog projekta Banke „Škola kao nacrtana za Vas”, a sredstva su prikupljena humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce”. Novi računari će biti od velikog značaja učenicima ove srednje škole u Zrenjaninu, jer su im neophodni za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i finansijsko-računovodstvenu obuku, kancelarijsko poslovanje, pravne poslove i elektronsko poslovanje.

- Obezbeđivanje kvalitetnih uslova za rad i učenje jedan je od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zbog toga nastojimo da kroz različite projekte i u saradnji sa partnerima u što većem obimu digitalizujemo sistem, ali i da poboljšamo proces i uslove učenja u našim školama.  Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije, a novi računari, koje je danas dobila i ova škola u Zrenjaninu pomoći će učenicima i nastavnicima u sticanju potrebnih znanja i veština“, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. 

 

 

Pored toga što je i tokom pandemije koronavirusa nastavila da ulaže u poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja budućih bankarskih službenika Eurobank je od ove godine uvela i jednu novinu: u saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, biće obezbeđen popust za srednjoškolce za kupovinu knjiga i gift programa u knjižarama Laguna i Delfi  u gradovima u kojima Banka realizuje donaciju.
- Nastavak realizacije projekta ’Škola kao nacrtana za Vas’ veoma je značajan za Eurobanku. Tokom pandemije koronavirusa nismo odustali od podrške obrazovnom sistemu, već smo i realizovali nove donacije u ekonomskim školama širom Srbije. Zajedničkim snagama, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice nastavili smo sa misijom da poboljšamo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

 

 

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Salapura je zahvalio na donaciji i istakao da je ona značajna sa više aspekata.
- Kao što smo čuli, unaprediće rad u ovoj školi i stvoriti viši nivo, a postoji i drugi aspekat , a to je da će neko od ovih učenika koji će pohađati nastavu na ovim računarima biti i budući naši radnici. Ova donacija se itekako nadovezuje na ono što je lokalna samouprava učinila za ovu školu u ovoj školskoj godini, mi smo sa iznosom 1,4 miliona dinara renovirali nekoliko učionica, hodnik i kabinet, a naravno, veoma je bitna podrška koju pruža Ministarstvo prosvete i pokrajinska Vlada kada su u pitanju osnovne i srednje škole na teritoriji grada Zrenjanina. Podsetiću vas da je juče pet škola potpisalo ugovore sa Porajinskim sekretarijatom za obrazovanje, u iznosu od 11,5 miliona dinara za investiciono održavanje objekata, a u nekim projektima je učestvovala i lokalna sampouprava. Hvala i Eurobanci i ministarstvu, verujem da će se svaki dinar uložen u ovu akciju isplatiti - rekao je gradonačelnik.

 


  
Dragoslava Golušin, direktor Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković”  izrazila je zadovoljstvo što mogu da sarađuju sa društveno odgovornim kompanijama, koje cene i poštuju obrazovne institucije i koje su spremne da ulože sredstva u obrazovanje. 
- Na taj način nam daju šansu da budemo još uspešniji i stručniji u obezbeđivanju kvaliteta nastave. Posvećeni smo tome da naši učenici kroz sadržaje koje organizujemo u ovom kabinetu postanu odgovorni, disciplinovani ljudi sa liderskim sposobnostima koji će doprineti razvoju svoje zajednice i društva u celini - naglasila je ona.Za tri godine, koliko se sprovodi projekat „Škola kao nacrtana za Vas”, Eurobank je modernizovala šest računarskih kabineta u pet gradova Srbije, izdvojivši više od 5,9 miliona dinara i obezbedivši preko 120 računara, interaktivne table, školski nameštaj i drugu opremu.

 


Nakon posete školi gradonačelnik je sa svojim saradnicima organizovao u svom kabinetu prijem za ministra Ružića. 


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6024/ruzic_00.jpg