Saradnjom institucija u našem gradu obavezan pregled dece za polazak u školu dostupniji i praktičniji

Projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – S' osmehom u vrtić" realizuje Grad Zrenjanin sa partnerima, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetske banke. 

 

 

Partneri na projektu su Predškolska ustanova, Centar za socijalni rad grada Zrenjanina, Crveni krst, Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov", Opšta bolnica "Dr Đorđe Joanović" i Udruženje "Ostanimo budni". 

Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz osetljivih grupa. 

 

 

U okviru četvrtog cilja projekta, Jačanje kapaciteta institucija i organizacija u JLSU za pružanje usluga deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa, u Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov" je adaptiran i opremljen prostor za realizaciju pregleda dece kod fizijatra uzrasta 5,5 do 6,5 godina iz grada Zrenjanina kao i iz svih naseljenih mesta, a u sklopu redovnog pregleda dece za polazak u prvi razred osnovne škole. 

 

 

 

Saradnja institucija u našem gradu Predškolske ustanove, Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda" iz Melenaca, pružila je mogućnost roditeljima i deci da jedan od obaveznih pregleda dece za polazak u školu bude dostupniji i praktičniji. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6023/Dispanzer00.jpg