Sastanak gradonačelnika s članovima Kriznog štaba: poziv za vakcinaciju srednjoškolaca i studenata, vakcinacija u još šest naseljenih mesta

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s članovima Kriznog štaba Grada Zrenjanina - prisustvovali su čelnici zdravstvenih ustanova, dr Zdravko Ždrale, dr Predrag Rudan, dr Igor Kitaresku i dr Zorica Ćulibrk, koordinatorka za proces masovne imunizacije dr Gordana Đurić i predsednik Aktiva direktora srednjih škola Milan Radaković - na kom se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi sa masovnom imunizacijom i predviđenim aktivnostima i rasporedom u narednom periodu. 
 
Predočeni su podaci koji ukazuju na smirivanje epidemije izazvane koronavirusom, ali cifre još uvek ne dozvoljavaju bilo kakvo opuštanje i epidemiološke mere i dalje ostaju na snazi, uz poziv sugrađanima za vakcinaciju, kao jedini način da se epidemija zaustavi. Juče je u Zrenjaninu registrovano 338 aktivnih slučajeva zaraze, a od ukupno 175 testiranih građana pozitivnih slučajeva na Kovid-19 bilo je 16. 
 
Kako je i prethodno najavljeno, u toku ove nedelje nastavlja se vakcinacija stanovnika naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina, pa će tako medicinske ekipe Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” sutra (20. maj) boraviti u Mihajlovu i Jankovom Mostu, u petak (21. maj) u Belom Blatu i Lukićevu i u subotu, 22. maja, u Melencima, Perlezu i mesnoj zajednici “Mužlja”. 
 
 
 
Gradonačelnik je rekao da je, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, obezbeđeno dovoljno doza vakcina od više proizvođača, te da građani Zrenjanina imaju i mogućnost izbora, mogu da se vakcinišu i bez prethodne prijave, a imunizacijom su obuhvaćeni i meštani u većini seoskih naselja na gradskoj teritoriji. Jedna od tema bila je i imunizacija mladih sugrađana.
- Razmišljamo i o tome smo razgovarali na sastanku, da krenemo s imunizacijom punoletnih srednjoškolaca i studenata, koji će moći da se vakcinišu u saradnji sa svojim školama i fakultetom, gde će dobiti potrebne informacije i gde će se vakcinacija i obavljati, kada budemo sve organizaciono zaokružili - istakao je gradonačelnik nakon današnjeg sastanka.
 
Zaključno s jučerašnjim danom, ukupno je na teritoriji koju pokriva zrenjaninski Dom zdravlja dato 63.197 doza vakcina - 36.205 primo doza i 26.992 revakcina. Od toga je najviše dato doza proizvođača “Sinofarm” - 37.966, “Fajzer” vakcina data je u 13.876 doza, “Sputnjik” u 8.935 doza i “Astra Zeneka” u 2.420 doza.      

Grafički prikaz - BROJ DATIH VAKCINA (UKUPNO) I AKTIVNIH SLUČAJEVA U PERIODU 5-18- MAJ 2021.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6032/Sastanak_Krizni_stab_19-05-2021_0.jpg