Gradonačelniku Simu Salapuri uručeno priznanje za ličnost godine lista “Zrenjanin” u oblasti politike

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura proglašen je za ličnost protekle godine u oblasti politike, u tradicionalnoj akciji regionalnog nedeljnika “Zrenjanin”, a njemu je priznanje danas, na svečanosti organizovanoj u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, uručio Dalibor Bubnjević, direktor i glavni i odgovorni urednik tog lista.
 
Bubnjević je kazao da je dobitnici priznanja stvaraju istoriju ovog grada, ali i nove vrednosti i da je potpora koju iz godine u godinu dobijaju najbolji podstrek za njihov dalji rad. 
 
 
 
Gradonačelnik je u domenu politike za ličnost godine izabran sa 1.795 glasova, na drugom mestu je Aleksandar Starčević (412), a treći je Dragan Gudžev (257).
U svom obraćanju, gradonačelnik Salapura je rekao da zahvaljujući listu “Zrenjanin” unazad devet godina u gradu postoji javna procena onoga što se radi.
- Poslovi koje radimo su raznovrsni, od sporta do politike, a svi mi smo na istom zadatku, da ovaj grad učinimo boljim. Hvala svima vama koji to činite, čestitam vam na dobijenim nagradama jer, vi ste najbolji deo naše sredine. Vaši rezultati nisu ostali bez vrednovanja, bez nagrade koja i nije tako simbolična, jer su u pitanju čitaoci Lista “Zrenjanin”, a oni su najbolji procenitelji i najzahtevniji ocenjivači onoga što mi radimo - kazao je gradonačelnik i dodao da je zato veoma bitno da se ove nagrade shvate kao podstrek, međukorak i proces u onome što se želi činiti u narednom periodu. 
 
 
 
- Uz čestitke još jednom svim dobitnicima, zahvaljujem se i čitaocima koji su učestvovali u ovoj anketi, i onima koji nisu glasali, ali oni koji kritikuju i nas čine boljim i uspešnijim, da brže rešavamo probleme u našoj sredini. Zahvaljujem i Listu “Zrenjanin” na hrabrosti, jer nije lako napraviti ovakvu akciju imajući u vidu u kakvim okolnostima živimo i sa kakvim predrasudama - rekao je gradonačelnik, poželevši svima dobro zdravlje pre svega. 
- Bliži nam se kraj ove neobične i specifične situacije u kojoj smo živeli gotovo godinu i po dana, u čudnim okolnostima. Sada se sve polako vraća u normalu i neka ove nagrade budu podstrek - poručio je on.
 
Čitaoci su birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad, a na današnjoj svečanosti dodeljene su i plakete za najuspešnije sportiste i sportske kolektive, kao i ličnost godine po izboru čitalaca.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6065/Nagrade_lista_Zrenjanin_0.jpg