Zamenik gradonačelnika Saša Santovac danas u poseti Melencima i Banji Rusandi, juče Knićaninu

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetio je danas Melence i Banju Rusandu, povodom obeležavanja seoske slave - Duhova, praznika kojim se proslavlja silazak Svetog Duha na Apostole, 50 dana od Vaskrsenja Hristovog. Santovac je, u društvu članova Saveta MZ Melenci, obišao paviljon Specijalne bolnice Banja Rusanda, potom je posetio komisiju koja ocenjuje najbolji čobanski paprikaš, koji se tradicionalno priprema ovom prilikom, i razgovarao sa građanima, posetiocima manifestacije u parku Banje Rusande. Svemu je prethodila i tradicionalna slavska litija ulicama Melenaca.
 
 
 
 
Manifestacija u Melencima svake godine okuplja veliki broj meštana, ali i njihovih gostiju, koji se, između ostalog, takmiče i u kuvanju paprikaša - čobanca. “Svetsko prvenstvo” u toj kulinarskoj disciplini održano je i ove godine, a u konkurenciji za najboljeg našlo se 12 učesnika, čiji su se uzorci našli pred komisijom. Bilo je i onih koji su kuvali “za svoju dušu”, bez takmičarskih pretenzija, a paprikaš se mogao i kupiti. Uprkos natprosečno toplom junskom danu i nešto manjem broju okupljenih nego prethodnih godina, obeležavanje seoske slave proteklo je u dobrom i vedrom raspoloženju. 
 
 
 
 
Tokom ovog vikenda i meštani naseljenog mesta Knićanin obeležavaju seosku slavu, dan Svete trojice. Za ove slavske dane članovi Saveta MZ "Vojvoda Stevan Knićanin" iz Knićanina organizuju bogat kulturno-umetnički program, uz učešće svih udruženja i organizacija iz tog sela, kao i gostiju iz okolnih mesta. Među gostima su i ove godine bili prijatelji sela Knićanin - mesto Karavukovo, iz opštine Odžaci u Zapadnobačkom okrugu. Tu saradnju pozdravio je i zamenik gradonačelnika, koji je juče posetio Knićanin i prisustvovao obeležavanju slave.
 
 
 
- Ono što je veoma značajno je da ćemo i u narednom periodu nastaviti tu saradnju, između Knićanina i Karavukova i da ćemo da nastojati da još više razvijamo prijateljske odnose. Verujem da ćemo sledeću slavu sela dočekati sa mnogo novih stvari koje će se desiti u Knićaninu, a biće u interesu meštana. Nama je cilj da se svako naseljeno mesto razvija, podjednako kao i grad i da mlade zadržimo u svom mestu. Želim vam puno sreće, lične i porodične uspehe, zdravlja i da se vidimo sledeće godine sa konkretnim projektima, koje ćemo u međuvremenu uraditi u Knićaninu - poručio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6086/Duhovi_2021_0.jpg