Do 1. septembra trinaestoro dece ostvarilo pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, sredstva još nisu utrošena

Početkom godine, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
Podsećamo, odlukom gradonačelnika, budžetska sredstva Grada Zrenjanina u iznosu od 2,1 miliona dinara, namenjena organizovanju novogodišnjeg programa, preusmerena su u humanitarne svrhe. Iznos od 600.000 hiljada dinara iskorišćen je za nabavku 600 novogodišnjih paketića, koji su dodeljeni deci iz porodica korisnika ustanova socijalne zaštite, dok je 1,5 milion dinara izdvojen za lečenje maloletne dece s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
Do 1. septembra pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je trinaestoro dece i u tu svrhu utrošeno je ukupno 1.210.700,00 dinara. 
 
S obzirom da je Javni poziv otvoren do utroška sredstava, prijave se mogu i dalje podnositi, a kriterijumi za konkurisanje, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na posebnoj stranici sajta Grada Zrenjanina.
 
Postupak sprovođenja Javnog poziva obavlja stručna komisija imenovana posebnim rešenjem gradonačelnika. Komisija utvrđuje ispunjenost uslova na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece, donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece. Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju, maksimalno može iznositi 150.000,00 dinara po podnetom zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6181/Grad_0.jpg