Potpisana još četiri ugovora o dodeli sredstava za kupovinu seoskih kuća - tri porodice naseliće se u Belom Blatu i jedna u Melencima

Nakon što je 7. septembra Grad Zrenjanin potpisao prve ugovore s korisnicima, u okviru učešća grada u Programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu, u petak je u Ministarstvu za selo u Beogradu upriličeno svečano potpisivanje još četiri ugovora. Tri porodice naseliće se u Belom Blatu i jedna u Melencima, a u ime Grada Zrenjanina ugovore je potpisao zamenik načelnice Gradske uprave Miloš Korolija
 
Prethodno je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio da su odobrena sredstva za kupovinu još 81 kuće na teritoriji Republike Srbije, izlazeći u susret zahtevima zainteresovanih koji stižu u velikom broju. Ovom prilikom potpisana su 72 nova ugovora, a sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, najkasnije do 1. novembra 2021. godine. 
 
Programom je predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.
 
Uredba Vlade Republike Srbije predviđa ukupno 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući maksimalno je moguće opredeliti 1,2 miliona dinara.
 
 
Podsećamo, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je prve ugovore s novim korisnicima kuća u Elemiru, Aradcu, Perlezu i Melencima, istakavši tom prilikom zainteresovanost naših sugrađana za ovaj program Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu. Napomenuo je da Grad Zrenjanin, učešćem u ovom programu, daje podršku i doprinos oživljavanju naših sela, uz druge projekte koje sprovodi u lokalu, pre svega u okviru mera populacione politike, ali i na planu razvoja poljoprivrede i podsticaja koje izdvaja, u saradnji s Pokrajinom i Republikom. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6217/Grad_0.jpg