Potpisani prvi ugovori o subvencionisanju kupovine bicikala, javni poziv i dalje otvoren

Prvih dvadeset naših sugrađana juče je, u Baroknoj sali Gradske kuće, potpisalo ugovor s Gradom Zrenjaninom o subvencionisanju kupovine bicikala, kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada. Ovim su konkretizovane aktivnosti sprovedene zaključno sa 16. septembrom, na osnovu kojih je 40 najbrže prijavljenih građana s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina ispunilo uslove i steklo pravo na subvenciju u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu bicikla kod prethodno izabranih privrednih subjekata - prodavaca.
 
 
 
Potpisivanju ugovora prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević i predstavnici Odeljenja za privredu - odseka za zaštitu i unapređivanje životne sredine Gradske uprave Zrenjanin. Korisnici subvencije istakli su da im je ova vrsta pomoći dobrodošla u kupovini, da su imali mogućnost izbora bicikla između tri prodavca i da je celokupna procedura obavljena na jednostavan način i u kratkom vremenskom periodu.
 
U toku je obrada još jednog broja prispelih zahteva, od strane Komisije za realizaciju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, nakon čega će uslediti potpisivanje ugovora, slično kao juče.  
 
 
 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku bicikala otvoren je do utroška sredstava opredeljenih u budžetu grada za ovu namenu, u ukupnom iznosu od milion dinara, što znači da na ovakav način do novog bicikla može doći 200 podnosilaca sa potpunom dokumentacijom.
 
Javni poziv objavljen je na sajtu grada Zrenjanina u delu "Oglasi i konkursi", a dokumentacija za subvencionisanu kupovinu bicikala podnosi se u Uslužnom centru Gradske uprave, kancelarija br. 53 (Pisarnica).
 
Inače, cilj sufinansiranja je povećanje broja biciklista na ulicama grada, u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.
 
Pravo učešća na Javnom pozivu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.
 
Lista direktnih korisnika preko kojih se realizuju mere:
“MOTO DANE” D.O.O. Zrenjanin, ul. Cara Dušana br. 12.
“KAPRIOLO” D.O.O. Bačka Topola, ul. Edvarda Kardelja bb
“BB TRADE” A.D. Žitište, Trg oslobođenja bb.
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6214/ugovori_za_bicikloveDSC_0.jpg