Gradonačelnik na startu 5. Zrenjaninskog polumaratona: "da svi koji trčite prevaziđete sebe". Pobednici - Kipruto i Jevtić

Stenli Kipruto, kenijski maratonac u dresu AK “Mladost” iz Užica i njegova klupska koleginica Olivera Jevtić ubedljivi su pobednici 5. Zrenjaninskog polumaratona, održanog danas u našem gradu. Start trke, na kom se našlo skoro 800 takmičara, označio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, poželevši svim učesnicima uspeh na stazi, a gostima dobrodošlicu u Evropski grad sporta 2021.
- Čestitam organizatorima, hvala svima koji ste danas ovde, hvala našim promoterima, na ovoj lepoj slici koju danas šaljemo sa glavnog zrenjaninskog trga. Posebno je važno da promovišemo fizičku aktivnost i negujemo zdrave stilove života, da sve to činimo u godini u kojoj smo Evropski grad sporta. Želim vam uspeh na stazi, lepo vreme i da svako od vas prevaziđe sebe - poručio je Salapura učesnicima trke.
 
Uoči trke gradonačelnik je u svom kabinetu primio Oliveru Jevtić, u svojstvu promoterke, i Stenlija Kipruta, ispostavilo se i pobednike 5. Zrenjaninskog polumaratona.
 
 
 
 

Kenijac Kipruto se odvojio neposredno nakon starta i celu stazu trčao boreći se samo protiv štoperice, jer mu pobeda ni jednog trenutka nije bila dovedena u pitanje. Trijumfovao je u vremenu 1:09:34, ispred drugoplasiranog Velimira Bojovića, člana “Veki Run Teama” iz Beograda, u vremenu 1:12:30 i Denisa Firulovića, iz Kladova, koji je deonicu od 21,1 kilometara pretrčao u vremenu 1:15:58. Četvrto mesto osvojio je Zrenjaninac Nikša Papić (1:19:55), koji je proletos trijumfovao u prvoj maratonskoj trci održanoj u našem gradu. 
 
 
 
 
Olivera Jevtić, rekorderka Srbije u svim dugoprugaškim disciplinama, potvrdila je superiornost u Zrenjaninu i kroz cilj prošla odmah iza trojice prvoplasiranih muškaraca. U vremenu 1:19:41, članica AK “Mladost”iz Užica više nego ubedljivo pobedila je u ženskoj konkurenciji ispred Tijane Kabić (1:33:12), članice ARK “Somaraton” Sombor i Jelisavete Jovičić (1:41:17, “Veki Run Team” Beograd).
 
 
 
 
Uz polumaratonsku trku, u kojoj je nastupilo blizu 300 trkača u obe konkurencije, održane su i štafetna trka i trka zadovoljsta, na 7 kilometara, sa najvećim brojem učesnika, a ovaj lep atletski i trkački dan u Zrenjaninu otvorili su najmlađi, predškolci i osnovci, trčeći kroz glavnu zrenjaninsku ulicu. 
 
Uspešan organizator trke bio je ARK “Petrovgrad” Zrenjanin, uz pomoć Sportskog saveza grada Zrenjanina, Grada Zrenjanina i mnogobrojnih sponzora i prijatelja trke.
 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6228/polumaraton_2021_00.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6228/polumaraton_2021_0.jpg