Prvi “Sajam meda” u organizaciji Turističke organizacije Zrenjanin - podrška pčelarima daje rezultate

Danas i sutra, na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu održava se “Sajam meda”, manifestacija koju po prvi put organizuje Turistička organizacija Zrenjanin.
 
Na samom otvaranju sajma, štandove je obišao zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je izrazio zadovoljstvo što se sajam održava posle dužeg vremenskog perioda u kome nije bilo ovakvih događaja, zbog epidemiološke situacije. 
- Opredelili smo se da organizujemo sajam i želim da se zahvalim svima koji su uzeli učešće, posebno onima koji su ovde po prvi put, a videli smo da su ovde tri izlagača koji su sa teritorije našeg grada i koji prvi put izlažu. To je dokaz da su sve one aktivnosti koje smo imali u ranijem vremenskom periodu vredele, kada smo izdvajali sredstva za pomoć pčelarima za kupovinu novih košnica, s ciljem razvoja i ovo je rezultat toga - rekao je Santovac.
 
 
 
 
Veoma je značajno, naveo je on, to što pčelari ističu da žele i dalje da razvijaju pčelarstvo i da se pojavljuju na sajmovima. 
- To je jasan pokazatelj da smo pravilno postupili ranijih godina kada smo se opredelili da sredstva iz agrarnog budžeta izdvajamo, između ostalog, i za razvoj pčelarstva - ukazao je Santovac.
 
 
 
 
Direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina rekao je da je “Sajam meda” zapravo deo turističke ponude našeg grada.
- Ovo nam je reper za buduće godine, pogotovu što se trudimo da na trgu bude što više dešavanja, što više lepih manifestacija. Danas ovde imamo i medare i kuvanje ajvara, sve zajedno na dobrobit sugrađana i gostiju koji će, verujem, doći na ove dve manifestacije - rekao je Ljubotina, najavivši da će sledeće nedelje na istom mestu biti organizovan Sajam cveća.      
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6224/FestivalMeda2021_0.jpg