Saša Santovac jednoglasno izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, Tošiću i Kovačeviću pasoši Evropskog grada sporta

Zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina Saša Santovac jednoglasno je izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza grada Zrenjanina na danas održanoj sednici Skupštine u sali Kulturnog centra.
 
Skupštini su prisustvovali i Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada, Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, kao i proslavljeni fudbaleri Duško Tošić i Darko Kovačević. Prethodno, primio ih je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i uručio im simbolične pasoše "Evropskog grada sporta 2021", kao ambasadorima fudbala i sporta, poniklih u našem gradu. 
 
 
 
 
Izbornoj Skupštini FSG Zrenjanin prisustvovalo je 33 od ukupno 37 delegata. Santovcu je poveren četvorogodišnji mandat.
 
Obraćajući se prisutnima, Santovac je naglasio da se grad Zrenjanin nalazi među šest najvećih gradova u Srbiji, koji sa 22 naseljena mesta i 11 naseljenih mesta u Opštini Sečanj čini Fudbalski savez grada Zrenjanina.
- Ovaj podatak je obavezujući, jer postoji 43 registrovana kluba, od kojih 35 ima seniorske ekipe koje igraju na 53 travnata terena i 4 terena za futsal. Poboljšanje infrastrukture i uslova za treniranje i bavljenje sportom je primaran cilj. U planu je završetak rekonstrukcije Gradskog stadiona, mesto na kome su stajale brojne generacije uspešnih fudbalera i sportista. To će biti lokacija na kojoj će se odigravati utakmice reprezentativnih selekcija, ali ćemo i tu biti domaćini Finala kupa FSG Zrenjanin - kaže Santovac i dodaje da će uz pomoć opština, mesnih zajednica, prijatelja fudbala i ljudi koji rade u klubovima potruditi se da svako selo sačuva i ojača svoj fudbalski klub.
- Da zajedno učestvujemo u stvaranju jakog gradskog kluba, jer ćemo na taj način podići kompletan fudbalski sistem u našoj sredini - istakao je on.
 
 
 
 
Plan rada obuhvata i da se pruži podrška klubovima u radu sa mlađim kategorijama, jer trenutno u našoj sredini postoji samo jedna juniorska selekcija, ali je pozitivno da ima 12 kadetskih i 15 pionirskih selekcija. Ohrabruje i podatak da se sve više devojčica uključuje u fudbal.
- Fudbalski savez grada Zrenjanina će sve učiniti da podizanjem svojih stručnih i organizacionih kapaciteta odgovori svim izazovima koji se stavljaju pred Savez, u cilju realizacije postavljenih zadataka - rekao je još Santovac i za kraj dodao da će se, zajedno sa svima koji čine njegov tim, potruditi da se sve ovo i ostvari.
 
 
 
 
Ovom prilikom, novoizabrani predsednik Saša Santovac uručio je po tri lopte za svaki klub u okviru FSGZ.
 
Sportski direktor Fudbalskog kluba "Radnički" iz Zrenjanina Darko Tošić i Branislav Pandurov izabrani su za potpredsednike Izvršnog odbora FSGZ, dok će funkciju sekretara obavljati Miran Pantelić.
 
Članovi Izvršnog odbora su Darko Tošić, Ivan Mikalački, Velibor Mladenović, Branislav Pandurov, Rajko Kapelan, Zoran Ilijašev, Nikola Josimov, Milan Miščević, Slobodan Repac i Arsen Plahin.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6270/prijem_fsgzr_0.jpg