“Net bus”, uz nova vozila, uvodi dve nove linije gradskog prevoza - Grad obezbeđuje povlašćen prevoz za više od deset kategorija sugrađana

Od juče, 10. januara, uvedene su dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a kako navode u preduzeću “Net bus” i od strane Odseka za saobraćaj Odeljenja za urbanizam Gradske uprave grada Zrenjanina, u pitanju su linije broj 3 i 4 i rade u periodu od 6 do 15 časova.
 
Linija broj 3 sada ima maršrutu Gradnulica - Duvanika i saobraća od tog naselja na severu grada, preko Karađorđevog trga, do centra grada, odnosno Doma učenika "Angelina Kojić Gina", nastavlja ka glavnoj pijaci, naselju “Duvanika” i nazad na Gradnulicu. Autobus saobraća na svakih pola sata.
 
Druga linija koja je počela sa radom je linija broj 4, koja sada saobraća na relaciji Fabrika stanica - Mužljanska kolonija, dok je u ranijem periodu vodila iz Banatske ulice ka Mužljanskoj koloniji. 
 
Takođe, linija broj 1, koja je od početka pandemije koronavirusa radila dvokratno, ponovo radi po ceo dan.
 
Ostale linije – 5, 6, 10 i 10a i dalje rade po ceo dan, a cena karte u gradskom prevozu je ostala nepromenjena i iznosi 90 dinara.
 
Direktor “Net busa” Goran Agramović kaže da su u preduzeću sagledali frekvenciju putnika i ekonomsku opravdanost svih linija i vozila na njima, i u tom smislu nabavili pet manjih vozila, zahvaljujući kojima će se pojačati intenzitet saobraćanja. Ističe da se novim vozilima i linijama izlazi u susret zahtevima građana, ali i ostvaruje racionalnije poslovanje.  
 
Komentarišući navedene informacije, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavljuje i nove razgovore s predstavnicima “Net busa”, s ciljem daljeg poboljšanja javnog prevoza, i podseća da Grad Zrenjanin omogućava povlašćen gradski prevoz za više od deset različitih kategorija naših sugrađana i da se ta praksa nastavlja i kroz javni poziv koji je u toku. 
- Korisnici prava Grada Zrenjanina na povlašćen gradski prevoz su naši učenici, osnovci i srednjoškolci, penzioneri i korisnici invalidske penzije, osobe sa invaliditetom, bolesnici na dijalizi, lica sa transplantiranim organima, ratni i mirnodopski vojni i civilni invalidi rata, višestruki dobrovoljni davaoci krvi i davaoci organa. Takođe, Grad može u izuzetnim situacijama doneti i rešenje u pojedinačnim slučajevima i odobriti pravo na povlašćen prevoz i korisniku koji nije obuhvaćen nekom od pomenutih kategorija, a za koje se, na osnovu stručne procene i utvrđenog činjeničnog stanja, smatra da bi bilo opravdano priznati ovo pravo - ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i poziva sve sugrađane koji imaju pravo na povlašćen prevoz da, do kraja meseca januara, podnesu odgovarajući zahtev. 
 
Javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćeni gradski prevoz na teritoriji Grada Zrenjanina, uz detaljne informacije i neophodnu dokumentaciju koju je potrebno priložiti, objavljen je na sajtu Grada Zrenjanina, stranici “Oglasi i konkursi” (LINK)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6374/Grad_0.jpg