Grad Zrenjanin stipendira 276 srednjoškolaca i studenata, iz budžeta se izdvaja 19,2 miliona dinara

Nakon razmatranja svih prispelih prijava, Komisija za dodelu finansijske podrške učenicima srednjih škola i studentima sa teritorije grada Zrenjanina objavila je danas listu za dodelu stipendija Grada Zrenjanina za školsku 2021/22. godinu. Nakon isteka roka za prigovor, u narednih pet dana, biće objavljena i konačna lista, na osnovu koje će Gradonačelnik doneti Rešenje o dodeli novčanih stipendija učenicima srednjih škola i studentima. 
 
Uslove za dodelu stipendija ispunio je ove godine rekordan broj učenika i studenata i Grad će dodeliti najviše stipendija do sada - čak 276. Od toga su 133 stipendije namenjene učenicima gradskih srednjih škola, a 143 studentima iz Zrenjanina koji studiraju na visokim školama, fakultetima i akademijama u Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu i Somboru.
  
Stipendije su usklađene sa onima na republičkom nivou i iznose 5.400 dinara za učenike i 8.400 dinara za studente na mesečnom nivou, a isplaćuju se u deset mesečnih rata. Ukupan iznos sredstava izdvojen iz budžeta Grada Zrenjanina za ovu namenu dostiže tako 19.194.000 dinara. 

Lista za dodelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku 2021/2022. godinu objavljena je na internet prezentaciji Grada Zrenjanina, stranici “Oglasi i konkursi”

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6438/Grad_0.jpg