Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić: Rvači reprezentacije Srbije u Zrenjaninu imaju odlične uslove za pripreme

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom, zajedno s gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovim saradnicima, u Domu borilačkih sportova “Partizan” obišao najbolje srpske rvače - Rvačku reprezentaciju Srbije.
 
 
 
Ministar Udovičić je najpre izrazio zadovoljstvo što je danas u prilici da obiđe rvačku reprezentaciju u Zrenjaninu, gradu sporta i mladih, ali i da se uveri da imaju dobre uslove za pripreme za predstojeće evropsko prvenstvo i pripreme u godini koju će, kako je rekao, obeležiti upravo rvanje. 
- U ovoj godini očekuje nas organizacija svetskog prvenstva u septembru, u Beogradu, ali očekuje nas i otvaranje nacionalnog trening centra za borilačke sportove, rvanje će u Beogradu dobiti svoju nacionalnu kuću gde će se upotpuniti sadržaji i mogućnost za pravljenje još kvalitetnijih i boljih rezultata naših najboljih rvača - rekao je ministar Udovičić.
 
 
 
Ministar se posebno zahvalio gradonačelniku Salapuri koji je, kako je istakao, pokazao koliko voli sport i koliko kao bivši sportista ulaže u sport.
- Rvači danas ovde imaju najbolje uslove za pripremanje, svi ovi rvači danas pokazuju da se naša baza širi, da ovde, pored naših proslavljenih sportista koji su napravili izuzetne svetske i olimpijske rezultate, imamo i buduće šampione. Očekujem da će se od devet momaka koji će za dve nedelje otići na evropsko prvenstvo četvorica vratiti sa medaljom, to je naša želja, ali moramo da pomeramo granice jer su nas sada već rvači razmazili sa postignutim rezultatima u prošlosti, da od njih očekujemo da se sa svakog takmičenja vraćaju sa većim brojem osvojenih medalja - rekao je ministar Udovičić.
 
 
 
Tokom razgovora sa sportistima, rekao je Udovičić, može se konstatovati da nemaju nikakvih dodatnih zamerki, niti zahteva.
- Ono što mi je posebno drago jeste da danas sportisti imaju najbolje uslove za pripremanje, za obavljanje treninga, ali i za postizanje vrhunskih rezultata. Podigli smo sve na viši nivo i kada je reč o sparing partnerima i kada je reč o dodatnom trenerskom kadru, ali i kada je reč o pomoći u vidu medicinskog osoblja, u vidu fizioterapeuta i nutricionista, dakle, svega onoga što svaki rvač ima. Danas ovde, da bi reprezentacija bila potpuna, nedostaju samo trojica rvača koji su u drugim zemljama zbog sparing partnera. Očekujemo i da ćemo u Budimpešti moći da se ponosimo još boljim rezultatima nego što su postigli na prethodnom evropskom prvenstvu - naveo je ministar Vanja Udovičić.
 
 
 
Gradonačelnik Simo Salapura je ukazao da rvački sport u našem gradu ima dugu tradiciju i da se može reći da je rvanje jedna od najpopularnijih grada sporta.
- Imamo rvački klub “Proleter” koji predstavlja i uzdanicu Rvačke federacije, ali i jednu okosnicu čitavog buđenja rvačkog sporta i onoga što se dešava proteklih godina. Posebno nam je zadovoljstvo što smo danas ovde u sali rvačkog kluba “Proleter” koji je iznedrio i evropske i olimpijske i svetske šampione i osvajače medalja. I današnja poseta ministra Udovičića govori o tome da su rvanje i grad Zrenjanin visoko u agendi podrške i Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.
 

Gradonačelnik je rekao da Zrenjanin i svi sportski resursi u našem gradu našoj reprezentaciji stoje na raspolaganju.
- Često su nam ovde gosti kada su u pitanju reprezentativne pripreme, upravo zahvaljujući ulaganjima koje je dala Vlada Republike Srbije i Ministarstvo sporta i omladine za opremanje ovog centra, a u narednom periodu trudićemo se da uslovi budu još bolji i da se put Zrenjanina i Srbije naši rvači vrate sa što više medalja sa predstojećeg evropskog i svetskog prvenstva - poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6463/ministar_udovicic_rvaci_00.jpg