Preminuo Milan Čežek, predsednik Opštine Zrenjanin u periodu 2000-2004. godine

Posle teške bolesti u Zrenjaninu je danas, u 67. godini, preminuo Milan Čežek, predsednik Opštine Zrenjanin u periodu 2000-2004. godine. 
  
Milan Čežek rođen je 22. oktobra 1955. godine u Beloj Crkvi. U Zrenjaninu je završio osnovnu, srednju i višu mašinsku školu, a 1980. diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu – smer Informatika.
 
Iste godine zapošljava se u računskom centru IPK “Servo Mihalj”, na mestu projektanta informacionih sistema. Od 1994. godine bio je zaposlen u zrenjaninskom preduzeću “MPA -informatički inženjering”, a nakon petooktobarskih previranja i promena, kao odbornik Skupštine opštine i član Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), 10. oktobra 2000. godine izabran je na mesto predsednika Opštine Zrenjanin.
 
 
Član LSV bio je od maja 1997. godine (bio je i potpredsednik Opštinske organizacije LSV) do septembra 2004. godine, kada postaje član Demokratske stranke.
 
Po okončanju mandata na mestu predsednika Opštine Zrenjanin, odlazi na mesto pomoćnika Pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, a potom i na funkciju pomoćnika direktora Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. U tom svojstvu bio je redovan učesnik manifestacije “Evropsko selo” u Zrenjaninu, čiji je jedan od pokrovitelja bila upravo ta pokrajinska institucija. 
 
Bio je i Predsednik Saveta Pokrajinske vlade za korišćenje biomase i otpada u energetske svrhe na teritoriji Vojvodine, član gradskog veća SSSNS i predsednik Gradskog odbora samostalnog sindikata radnika zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Novog Sada.
 
Penzionisan je oktobra 2020. godine. Za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku. 
 
Milan Čežek biće sahranjen u sredu, 2. marta 2022. godine, u 15 časova, na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6432/Milan_Cezek_CB_0.jpg