Dečja manifestacija “Buđenje proleća” održana u Kulturnom centru Zrenjanina, uz učešće 13 horova, orkestara, ansambala, plesnih škola i solista

Tradicionalna dečija manifestacija “Buđenje proleća”, nakon dve godine pauze, održana je danas u Kulturnom centru Zrenjanina, uz učešće trinaest gradskih horova, orkestara, plesnih škola, studija, kulturno-umetničkih društava i solista. “Buđenje proleća” je uvršteno u godišnje manifestacije od značaja za Grad Zrenjanin, a uz lokalnu samoupravu, kao pokrovitelja, organizatori su Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina. 
 
 
 
 
Kako je istakla koordinatorka dečjeg programa te gradske ustanove kulture, Nikoleta Vidaković, deca su se uželela da konačno “probude proleće” i okupila su se danas na ovoj manifestaciji po osmi put.
- Mislim da će i ovo “Buđenje proleća” biti podjednako dobro kao i prethodna, iako neki od redovnih učesnika ovoga puta nisu mogli da se pripreme za nastup, zbog celokupne situacije u prethodnom periodu. Pripremili smo dvosatni program i deca željno očekuju aplauze. Kada sam ja bila mala, nekako mi je najvažnije bilo da izađem na binu, dobijem aplauz, da se predstavim publici i sigurno je sve to nedostajalo ovoj deci koja danas učestvuju u manifestaciji - rekla je Vidakovićeva. 
 
 
 
 
Pred publikom u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina nastupili su Gradski dečji hor Kulturnog centra, Muzičko zabavište “Sanjalice”, orkestar Osnovne i srednje škole “9. maj”, studio “Babyroad”, Baletska škola “Dimitrije Parlić”, Centar za očuvanje tradicije “Moja sosa”, Gimnastičko-plesni klub “Free dance”, kulturno-umetnička društva “Pionir” i “Đerđef” i Centar za igru Zrenjanin.    
 
Voditelj programa bio je sedmogodišnji Dušan Vidaković.
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6520/budjenje_proleca_2022_0.jpg