Obnovljena Pašićeva ulica puštena u saobraćaj, radovi na drugoj deonici produženi za deset dana - proširenje raskrsnice kod zone “Jugoistok”

Ulica Nikole Pašića u Zrenjaninu, deo trase državnog puta I B reda broj 13, puštena je u saobraćaj, nakon radova na rehabilitaciji ulice započetih 28. februara. 
 
 
 
 
Radovi su izvedeni duž cele ulice, od Žitnog trga do raskrsnice ulica Nikole Pašića / Nušićeva / Birčaninova / Beogradska, u dužini od 570 metara. Kolovoz je obnovljen u potpunosti, sanirana je podloga, svi kanalizacioni šahtovi, postavljeni novi ivičnjaci i horizontalnom signalizacijom posebno obeležen deo kolovoza za kretanje biciklista. Novina za učesnike u saobraćaju je zabrana skretanja iz Pašićeve ulice - pravca od Žitnog trga - u Čarnojevićevu, što je regulisano vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.  
 
 
 
 
Istovremeno sa završetkom ovih radova, investitor radova, JP “Putevi Srbije” saopštilo je da će radovi na drugoj deonici koji se izvode na potezu između Novog groblja i prvog ulaza u industrijsku zonu “Jugoistok” (u dužini od 595 metara) trajati još deset dana i da ostaje na snazi obustava saobraćaja. U pitanju su obimniji radovi kod ulaza u zonu, jer se na toj lokaciji izvodi proširenje raskrsnice, nakon kog će biti odvojene saobraćajne trake za skretanje u zonu i za nastavak kretanja.  
 
 
 
 
Saobraćaj se i dalje preusmerava od raskrsnice ulica Beogradska (I B reda broj 13) i Šećeranski put, preko ulice Šećeranski put i Pančevačka, gde se ponovo vraća na trasu državnog puta. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
Radove izvodi kompanija “Štrabag”, a navedene deonice predstavljaju početak realizacije projekta pojačanog održavanja 8,7 kilometara tog državnog puta na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6507/radovi_druga_faza_0.jpg