Opštinsko takmičenje osnovaca “Šta znaš u saobraćaju” održano u Ečki, najuspešnijima nagrade i plasman u naredni ciklus takmičenja

Osnovna škola “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki bila je u petak, 8. aprila, domaćin Opštinskog takmičenja osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”, na kom su učenici starijih razreda demonstrirali veštine u praktičnom delu vožnje bicikla na poligonu i znanje kojim raspolažu u teoretskom delu, polaganjem testova iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Takmičari su bili podeljeni u dve grupe, po uzrastu (B - mlađa grupa, C - starija grupa).
 
 
 
Na takmičenju su učestvovali odabrani predstavnici četiri osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina, “Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke, “Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, “Dositej Obradović“ iz Farkaždina i “Mladost“ iz Tomaševca.
 
Pobednici takmičenja u grupi B su Ivan Nenadov, Pavle Anđić i India Milankov.
 
Pobednici takmičenja u grupi C su Helena Vijatov, Marko Lukić i Aleksa Romanov.
 
Na okružnom takmičenju koje će biti organizovano u maju Zrenjanin će predstavljati u grupi B Ivan Nenadov, Pavle Anđić, India Milankov i Jovana Aćimov, a u grupi C Marko Lukić, Aleksa Romanov, Helena Vijatov i Aleksandra Damjanov. Pobednici okružnog takmičenja predstavljaće Srednjebanatski okrug na državnom takmičenju u Beogradu.
 
 
 
Ovo tradicionalno takmičenje koje organizuju Auto-moto savez Srbije i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, podržao je i Grad Zrenjanin - Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, koji je dodelio pobednicima bicikle i prigodne poklone u vidu svetlećih narukvica za sve učesnike takmičenja. 
 
U organizaciju i podršku takmičenja uključili su se i Automoto-tehnički centar d.o.o., Zrenjanin, Autoškola ABC Zrenjanin, MUP Republike Srbije - Policijska uprava Zrenjanin i Mesna zajednica “Ečka”. Da takmičenje prođe u najboljem redu, potrudilo se i nastavno osoblje Osnovne škole “Dr.Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke, koje je imalo ulogu domaćina ovogodišnjeg takmičenja.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6513/Sta_znas_o_saobracaju_2022_0.jpg