Radovi na aradačkom i državnom putu kod zone “Jugoistok”: pripreme za asfaltiranje

Dve trenutno najveće investicije na teritoriji Grada Zrenjanina, kada je u pitanju obnova putne infrastrukture, jesu radovi na aradačkom putu i na državnom putu IB reda br. 13, na deonici od Novog groblja do industrijske zone “Jugoistok”. Na obe lokacije, pred uskršnje praznike, u toku su bile pripreme za asfaltiranje, s tim što je u blizini zone “Jugoistok” deo novog asfalta već ugrađen, a pripreme se vrše kod raskrsnice na prvom ulazu u zonu.
 
 
 
 
Saobraćajnica od raskrsnice raskrsnice s državnim putem Zrenjanin - Novi Sad do ulaska u naseljeno mesto Aradac obnavlja se u potpunosti i radovi se izvode na dužini od dva kilometra. Uklonjen je dotrajao asfalt i pripremljena nova kolovozna podloga, a pred praznike su radovi izvedeni na samom ulazu u selu. Sledi ugradnja novog asfalta, a do završetka radova saobraćaj ka selu se preusmerava preko naredne raskrsnice, 3,3 kilometra severnije. Vrednost ove investicije iznosi 102 miliona dinara i praktično će se do Aradca ubuduće stizati potpuno novim putem. Radove na rehabilitaciji izvodi preduzeće “Vojput” iz Subotice. 
 
 
 
 
Putari i mehanizacija preduzeća “Štrabag” angažovani su na završetku poteza od Novog groblja do zone “Jugoistok”, a najviše posla je trenutno na proširenju raskrsnice kod ulaza u zonu, u blizini pogona preduzeća “Alpin”. Izvođač radova saopštio je da je rok za završetak radova produžen i očekuje se da oni budu završeni u narednih nekoliko dana. Pristup vozilima omogućen je do groblja, a tranzitni saobraćaj se preusmerava preko ulica Šećeranski put i Pančevačke.
 
 
 
 
Ovi radovi, zajedno sa završenim u Ulici Nikole Pašića, deo su projekta rehabilitacije 8,7 kilometara državnog puta na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u pitanju je investicija vredna 614 miliona dinara, a deo sredstava obezbeđen je na osnovu zajma od Evropske investicione banke za troškove Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6532/aradac_radovi_april_0.jpg