Praznik trčanja u Zrenjaninu - više od 800 učesnika na 2. Zrenjaninskom maratonu i pratećim trkama

Zrenjaninskim ulicama danas je trčalo više od 800 takmičara, aktivnih atletičara i rekreativaca, koji su nastupili na 2. Zrenjaninskom maratonu i nekoliko pratećih trka. Nakon prošlogodišnje premijere, MaxBet 2. Zrenjaninski maraton ispunio je očekivanja i ponovo okupio brojne atletičare i ljubitelje trčanja i rekreacije, koji su se oprobali u maratonskoj trci na 42,2 kilometra, polumaratonu, trci zadovoljstva na 7 kilometara i štafetnom polumaratonu 3h7 km, a stazu od 3 kilometra prevalilo je i dvadesetak učesnika sa invaliditetom. Najmlađi su se priključili “trci s osmehom”.
 
 
 
 
Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je potom i uspešno učestvovao u trci zadovoljstva, rekao je da, nakon drugog izdanja, Zrenjaninski maraton već prerasta u tradiciju. 
- Veliki pozdrav za sve trkače, veliki pozdrav iz Zrenjanina, grada sporta, iz Evropskog grada sporta, hvala organizatorima, volonterima, svim službama koje su dale doprinos organizaciji ovog drugog maratona. Prošle godine bila je premijera i rekli smo, kada pređemo onu rizičnu cifru - drugi maraton - mislim da to postaje značajna tradicija, i po broju učesnika i po organizaciji, i idemo sigurno ka tom cilju - poručio je gradonačelnik učesnicima, poželeo im dobro vreme i da ostvare najbolje lične rezultate. 
- Nadam se sledeće godine novom susretu na narednom maratonu, ovde u Zrenjaninu i srećno - proglasio je Simo Salapura MaxBet 2. Zrenjaninski maraton otvorenim.
 
 
 
 
Organizatori, predsednik i sekretar udruženja “Maraton Tim” iz Zrenjanina Vladimir Stanar i Srđan Neškoski, zadovoljni su brojem učesnika današnje trke i ističu da svaka maratonska trka sa više od 50 učesnika zavređuje pažnju. Za najdužu stazu danas je u Zrenjaninu bilo prijavljeno 69 trkača, na startu polumaratona našlo se 220, a trke zadovoljstva, koja je danas bila i najmasovnija, 420 učesnika. 
 
 
 
 
Pobednik MaxBet 2. Zrenjaninskog maratona je Dragan Mladenović iz tima ARK “Duge staze” Svilajnac, u vremenu 3:06:05, drugi je Milan Milosavljević, AK “Maratonac” u vremenu 3:08:30 i treći Aleksandar Štajfer, član AK “Apatin”, s rezultatom 3:12:56. U ženskoj konkurenciji, pobednica je Jovana Stelkić, članica AK “Bečej”, u vremenu 3:15:41, drugoplasirana je Danijela Cvetković, AK BSK Borča i treća Kristina Gudelj, ARSU “Sledi me”.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6579/MARATON_2022_0.jpg