Zamenik Saša Santovac obišao otvoreni gradski bazen povodom početka kupališne sezone - cena ulaznice nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra “Jug” na “Šećerani“ počinje sa radom i ulaz na bazen danas će biće besplatan, a posetiocima će biti na raspolaganju do 31. avgusta. 

Povodom početka kupališne sezone bazen je danas obišao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa  direktorom JU "Sportski objekti" Danijelom  Šebezom.

 


- Nakon otvaranja kupališne sezone na “Peskari” i izletištu Tisa, otvaramo sezonu i na otvorenom bazenu. Zahvaljujući radovima koje je sprovela javna ustanova “Sportski objekti”, bazen je sređen i pripremljen za sezonu - rekao je on. 

Santovac je naveo i da će bazen, kao i ranijih godina, biti otvoren od 11.00 do 18.30 časova.
- Želeli smo da cena ulaznica ostane nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, sve u cilju da što više Zrenjaninaca dođe ovde, a znamo svi, da je bazen omiljeno mesto velikog broja naših sugrađana. Velika posećenost bazenu govori i o potrebi njegovog rada, kao i za pratećim sadržajima koji su takođe na raspolaganju posetiocima - rekao je Santovac, zahvalio zaposlenima u JU “Sportski objekti” i ujedno pozvao Zrenjanince da dođu i uživaju na gradskom bazenu. 

 

 

Upravnik Gradskog bazena Dragan Bogdanović rekao je da su svi radovi na vreme završeni i da je pred početak kupališne sezone završena sanacija školjke bazena, zamenjene su oštećene mlaznice i suncobrani, a urađeno je i kompletno farbanje bazena i betonskih površina. 
Pored toga, kazao je, sprovedena je i deratizacija i dezinsekcija travnatih i betonskih površina.
- Dobili smo rezultate analize vode od Zavoda za javno zdravlje o hemijskoj i bakteriološkoj ispravnosti vode, čime su se stekli uslovi za otvaranje sezone. Optimalan broj kupača na bazenu je od hiljadu do hiljadu i po kupača, a analize vode rade se svakodnevno na svaka dva sata, tako da ne postoji razlog za bojazan od neispravne vode za kupanje - rekao je Bogdanović.

 

 

Kazao je i da cena ulaznice za odrasle iznosi 170 dinara, za decu do 12 godina 80 dinara, dok deca do 5 godina ulaze besplatno, uz pratnju odraslih.
- Ljudi često pitaju zbog čega je bazen otvoren tek od 11 časova radnim danima, dok je vikendom otvoren od 10. Razlog tome su treninzi, ali i pripremanje vode, što je veoma važno - rekao je Bogdanović.

 


Inače, blok karata za 25 dana iznosi 3.250 dinara za odrasle, 2.000 dinara za decu do 12 godina. Cena ulaznice za studente je 80 dinara, dok je cena za ležaljku 150 dinara. 
      
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6613/BAZEN_OTVARANJE_SEZONE_2022_00.jpg