Uspeh mlade košarkaške reprezentacije Srbije na EP B divizije, u ekipi dvojica Zrenjaninaca, čestitka gradonačelnika Salapure

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije U20, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije, pošto je u finalu savladala Island rezultatom 81:67. Tim koji vodi trener Vladimir Jovanović tako je bez poraza završio turnir u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju.
 
Samim plasmanom u finale Evropskog prvenstva B divizije, naši momci su ostvarili zacrtani cilj – povratak u A diviziju. Međutim, želeli su da sjajne partije u Tbilisiju krunišu i konačnim trijumfom. U nameri su i uspeli, iako se Island pokazao kao vrlo neugodan rival, koji je takođe želeo da pobedom stavi tačku na ovo takmičenje. Luka Paunović je sa 17 poena bio najefikasniji, Aleksa Kovačević je dodao 15, na poen manje stali su Vojin Medarević i Mihailo Mušikić.
 
 
U sastavu reprezentacije bila su i dvojica košarkaša rođenih u Zrenjaninu, gde su i načinili prve košarkaške korake: Marko Andrić i Vojin Medarević. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u duhu “Evropskog grada sporta”, uputio je čestitku i njima i reprezentaciji u celini, ocenjujući ovaj uspeh kao još jednu potvrdu da je Srbija zemlja košarke, ali i da je Zrenjanin i dalje rasadnik košarkaških talenata. 
 
- Čestitam Andriću, Medareviću i ostalim našim mladim reprezentativcima na ovom sjajnom rezultatu, želim im uspešnu košarkašku karijeru i još trofeja i u seniorskom uzrastu. Posebno nam je drago što i u ovoj selekciji ima igrača poniklih u našem gradu, koji nastavljaju dugu i bogatu košarkašku tradiciju i na najbolji način baštine sportske domete svojih prethodnika - poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a čestitka je upućena i na adresu Košarkaškog saveza Srbije. 
 
Fotografije: Košarkaški savez Srbije/ by FIBA
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6658/Srbija-Island-0.jpg