Kompanija NIS sprovodi akciju besplatnog ulaska u odabrane prirodne oaze naše zemlje - “Carsku baru”, “Zasavicu”, “Obedsku baru” i Botaničku baštu “Jevremovac”

Kompanija NIS, u saradnji sa rezervatima prirode u Srbiji, organizuje akciju besplatnog ulaska u odabrane prirodne oaze naše zemlje. 

 

 

“Sve što treba da uradite je da donesete četiri ili više praznih PET ambalaža i dobićete svoju besplatnu kartu za rezervat prirode koji želite da posetite. Akcija traje od 5. do 31. avgusta” poručili su iz te kompanije. 

Prirodna dobra i rezervati prirode koji su obuhvaćeni ovom akcijom su: Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ , Botanička bašta „Jevremovac“ u Beogradu, Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ u Sremskoj Mitrovici i Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“ u jugoistočnom Sremu.

 

 

Ispred ulaza u svaki od njih biće postavljena lako uočljiva kutija u koju će se odlagati donesena ambalaža, koja se nakon toga šalje na reciklažu. Kako bi posetiocima boravak bio što ugodniji, svi zaljubljenici u prirodu, avanturisti i oni koji žele da se sklone od gradske vreve, na ulasku će dobiti i flašicu negazirane fruškogorske Jazak vode.

 

 

“Kompanija NIS je ovu akciju realizovala i prošle godine, kako bi podigla svest o značaju ekologije na nacionalnom nivou, kao i o važnosti reciklaže za zaštitu životne sredine. Ovim društveno odgovornim projektom, NIS nastavlja da pruža svoj doprinos očuvanju sredine u kojoj živimo i radimo i poboljšanju ekološke slike Srbije” naveli su iz NIS-a. 

 

 

JU “Rezervati prirode” obnovila je vidikovac na “Carskoj bari”, Grad Zrenjanin je finansirao rekonstrukciju igrališta, zamenjena je stara informativna tabla u Centru za posetioce, a trenutno se uređuju letnjikovci kako bi bili bezbedni, funkcionalni i estetski prihvatljiviji za zaštićeno područje.

  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6671/nis_akcija_00.jpg