Koncertom “Zrenjaninske filharmonije” sa solistom Stefanom Milenkovićem započeo muzički program “Dana piva” na glavnom gradskom trgu

Koncertom Zrenjaninske filharmonije sa solistom Stefanom Milenkovićem, a pod vođstvom dirigenta Mikice Jevtića, započeo je muzički program “Dana piva” koji se odvija na glavnom gradskom trgu.

Kao i prethodnih godina, u koncertu je uživao veliki broj ljudi, među kojima i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa svojim saradnicima, ali i čuveni operski pevač Bela Mavrak koji je sa "Zrenjaninskom filharmonijom" nastupio prošle godine, a Grad Zrenjanin je za publiku obezbedio 1.500 mesta za sedenje.

 


Stefan Milenković je pred nastup rekao da je svirati na trgu, kakav je naš Zrenjaninski,  predivan osećaj.
- Zaista je divno, ovaj trg je sada tako živ, imate prirodne kulise, odnosno ljudsko sagrađene kulise, ali fantastične, i zaista, mnogi mogu da se ugledaju na vas - rekao je Milenković i naveo da očekuje dobru atmosferu, dobru energiju i zabavu. 
- Biće mnogo dobre i zahtevne muzike za nas, ali i nešto što ima visokooktansku energiju za publiku, tako da očekujem divan koncert i divno veče uopšte - rekao je Milenković i ukazao da će repertoar zadovoljiti različite muzičke ukuse, jer je sve smišljeno tako da bude zahtevno i zabavno.

 


- Zaista mi je drago što se na jednom ovakvom događaju koji ima i druge vrste muzike i koji može da sadrži i drugu vrstu energije, i “Zrenjaninska filharmonija” i ono što ja radim, uklapa u to i da ljudi dođu na naš koncert, a to je po mom mišljenju idealno, idealan kompromis i balans, da izađemo iz sale za koncert, a opet da ne gubimo na suštini klasične muzike koja je velinčastvena i bezvremena i uvek će imati svoju vrednost - kazao je Milenković pred sinoćnji nastup na glavnom gradskom trgu. 

 


Direktor “Zrenjaninske filharmonije” Roman Bugar kazao je da je osam godina nastupa učinilo svoje i doprinelo da su svi muzičari opušteniji, naviknuti na zrenjaninsku publiku, ali da su emocije i trema svakako prisutni.
- Mnogo smo lakše sve organizovali, praktično, iz godine u godinu taj posao nam ide sve bolje, tim je uigran, organizatori već znaju kako da pripreme binu za simfonijski orketar i sve ostalo - kazao je Bugar podsećajući na još jedan nastup “Zrenjaninske filharmonije” u nedelju, 14. avgusta na istom mestu.

 

 


- Prvi put sa “Zrenjaninskom filharmonijom” Amira Medunjanin, repertoar sa njenog najnovijeg albuma snimljenog 2020. godine, na repertoaru pesme Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića, svi koji su gledali film “Toma” uživaće u svim numerama koje su tamo čuli, a u izvođenju Amire Medunjanin i “ Zrenjaninske filharmonije” pod dirigentskom upravom maestra Mikice Jevtića - rekao je Bugar i pozvao sve ljubitelje narodne muzike, sa aranžmanima za “Zrenjaninsku filharmoniju” da dođu i uživaju.    

 

 

Nakon sinoćnjeg koncerta iz gradske bašte priređen je vatromet.


 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6679/STEFAN_MILENKOVIC_DANI_PIVA_00.jpg