Završeno Evropsko prvenstvo u raketnom modelarstvu - pobednički pehar u rukama reprezentacije Slovačke, Zrenjaninu priznanje za organizaciju

Svečanom dodelom nagrada, plaketa i zahvalnica sinoć je u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina” održano završno veče Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu. Naš grad je proteklih nedelju dana bio uspešan domaćin učesnicima i službenim licima iz trinaest zemalja, ukupno njih oko dve stotine, a takmičenja su održana u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. 
 
 
 
 
Najuspešnija ekipa u generalnom plasmanu je reprezentacija Slovačke, a veliki pobednički pehar kapitenu ekipe je uručio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Čestitajući im na uspešnom nastupu, on je istakao da je Zrenjanin bio dobar domaćin još jednog međunarodnog takmičenja, kao i da je doprinos tome dalo više pojedinaca i gradskih kolektiva, kojima je uputio reči zahvalnosti. 
- Nije Zrenjanin samo grad sporta, pričamo danas i o investicijama, razvoju i perspektivi Zrenjanina i naravno, što su povoljnije privredne okolnosti i lokalne ekonomske prilike, imaćemo i više sportskih manifestacija. Naša ideja je da kroz sportski turizam i manifestacije dodatno ojačamo naše kapacitete, jer verujem da Zrenjanin ima potencijala i resursa kada su u pitanju ovakvi događaji. Hvala našim lokalnim službama koje su uvek na usluzi svim gostima našeg grada i savezima koji žele da organizuju ovakva takmičenja - istakao je gradonačelnik tokom svečanosti zatvaranja Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu. 
 
 
 
 
Njemu je potom direktor prvenstva, član Upravnog odbora Vazduhoplovnog saveza Srbije i organizator rada raketne sekcije, Dragan Jevtić uručio plaketu za doprinos i pomoć Grada Zrenjanina u organizaciji prvenstva, kao i model rakete kakva se koristi na takmičenjima. 
- Bez podrške grada Zrenjanina organizacija ovakvog prvenstva ne bi bila moguća, to je u svakom pogledu sportski grad, pomogli su nam da sve to izguramo zajedno i nadam se da ćemo moći makar i delom da se odužimo Zrenjaninu za svu pomoć koju nam je pružio. Ovde je došlo oko 130 takmičara iz dvanaest zemalja, uz domaćina Srbiju, što je solidno učešće kada je Evropsko prvenstvo u pitanju, a posebno uzimajući u obzir okolnosti kakve su bile u prethodne dve godine - naveo je Jevtić i dodao da su, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, ostvareni dobri rezultati. Ocenio je kao zadovoljavajuć i nastup domaće reprezentacije. 
 
 
 
Plaketa za pomoć u organizaciji takmičenja pripala je i Sportskom savezu grada Zrenjanina, u čije ime je primila generalna sekretarka Vukosava Đapić Atanacković.  
 
Organizator Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu - Srbija 2022 bio je Vazduhoplovni savez Srbije, pod okriljem Svetske vazduhoplovne federacije (FAI), a doprinos organizaciji dali su Grad Zrenjanin, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine i mesna zajednica “Aradac”, s obzirom da je takmičenje održano na već poznatoj lokaciji “Aradačko polje”, u blizini tog mesta. 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6697/Raketno_nagrade_0.jpg