Dve zlatne medalje sa Svetskog šampionata u rvanju stigle u Zrenjanin: Datunašvili i Mate Nemeš proneli slavu Srbije i Rvačkog kluba “Proleter”

Svetski šampionat u rvanju za seniore po prvi put je održan u Beogradu i Srbiji, uz učešće oko 2.500 takmičara iz 75 zemalja. Osvajanjem četiri zlatne medalje naši reprezentativci ostvarili su do sada nezapamćen uspeh, a dva svetska prvaka dobili su i grad Zrenjanin i Rvački klub “Proleter” - Zurab Datunašvili osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom, dok je Mate Nemeš trijumfovao u kategoriji do 67 kilograma.
 
  
Fotografije: Rvački savez Srbije
 
Zurab Datunašvili u finalnoj borbi juče je ubedljivo savladao Turpana Bisultanova, reprezentativca Danske, rezultatom 6:2, dok je Mate Nemeš u fantastičnoj borbi večeras savladao dosadašnjeg svetskog i olimpijskog šampiona Geraia iz Irana, nakon preokreta od 0:4 do 5:4.
 
Čestitajući im na ovim izuzetnim rezultatima, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podseća da su ove medalje “iskovane” upravo u Zrenjaninu. 
- Sve čestitke Datunašviliju i Nemešu na sjajnim rezultatima i potvrdi kvalitetnog i istrajnog rada, koji godinama unazad u Srbiju i Zrenjanin donosi medalje s najvećih svetskih takmičenja. Vi ste ponos ne samo rvačkog, već i sporta uopšte u našoj zemlji, ponos svog grada i svog kluba. Rvanje je u Zrenjaninu najtrofejniji sport i ja vam želim da s uspesima nastavite i u narednom periodu - poručio je gradonačelnik Salapura našim zlatnim rvačima.
 
 
 
 
Reprezentativci Srbije osvojili su u Beogradu četiri zlatne medalje, što je do sada nezabeležen rezultat na jednom šampionatu, a poslednju fazu priprema realizovali su upravo u Zrenjaninu, Domu borilačkih sportova i matičnoj kući Rvačkog kluba “Proleter”. Njih je, neposredno pred polazak za Beograd, posetio i gradonačelnik, poželevši im uspešne nastupe i medalje. Na pripremama u Zrenjaninu, na pet strunjača u sportskoj hali “Zvonimir Zvonko Vujin”, skoro dve nedelje bili su i najbolji rvači Kine, Egipta, Alžira, SAD, Mađarske i San Marina, ukupno više od stotinu njih, prepoznavši naš grad kao rvački centar Srbije, sa izuzetnom tradicijom i rezultatima u tom sportu, decenijama unazad. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6717/RVACI_PRIPREME_2022_0.jpg