Šesti “Zrenjaninski polumaraton” održava se u nedelju, 2. oktobra - do sada prijavljeno više od 750 takmičara

Šesti “Zrenjaninski polumaraton“ biće održan u nedelju, 2 oktobra, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući, a na kojoj su govorili Miroslav Molnar, organizator Zrenjaninskog polumaratona, Kristina Bačić predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Dragan Ranisavljević, finansijski direktor kompanije „Gomeks“ i Marinko Pajić, predsednik Saveza pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina.
 
 
 
Miroslav Molnar rekao je da je do sada prijavljeno 756 takmičara i da su prijave otvorene do subote, a da će, ukoliko ostane startnih brojeva, prijavljivanje biti moguće i u nedelju, na sam dan održavanja polumaratona.
- Iskoristio bih priliku da se zahvalim Gradu Zrenjaninu što već šestu godinu prepoznaje značaj manifestacije, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Savezu za školski sport, Savezu pedagoga fzičke kulture grada Zrenjanina i naravno našim sponzorima bez kojih ova trka ne bi mogla da se održi, a posebno kompaniji „Gomeks“, našem generalnom sponzoru, kao i sponzoru trke na sedam kilometara kompaniji „Dijamant“ , a tu su i „Diginet“, „Mrkšićevi salaši“, „Mlekoprodukt“, „Mat Trejd“ i još mnogo sponzora koji nam pomažu da ova manifestacija može da supe – naglasio je Molnar.
 
Izrazio je očekivanje da će i vremenski uslovi biti dobri, bez kiše i ujedno pozvao građane da u što većem broju dođu i podrže trkače. Kazao je da glavna trka,  polumaraton, počinje u 11 časova ispred Gradske kuće, a “Dečija trka” u 9 časova.
 
 
 
Kristina Bačić zahvalila je “Zrenjaninskom polumaratonu” i svima koji učestvuju u organizaciji ovog sportskog događaja što su pozvali Savez da pripomogne organizaciji .
- Sarađujemo već šest godina i drago nam je što naše učenike možemo da uključimo u ovu prelepu manifestaciju, ne samo da bi trčali, već i što se veliki broj volontera, učenika i nastavnika fizičkog uključuje tog dana u program. U nedelju će biti organizovana trka za najmlađe, imaćemo trku za predškolce, za sve učenike školskog uzrasta, a po prvi put ove godine pokušali smo da animiramo i uključimo što veći broj srednjoškolaca tako što će imati popuste na prijavu. Ove godine to će biti urađeno po prvi put, a voleli bismo da narednih godina omasovimo broj, jer je mali broj dece koja učestvuju u trci misleći da to ne mogu. “Trka zadovoljstva” od sedam kilometara je zaista dužina staze koju bi svi mogli da istrče i naša je želja da se taj broj đaka poveća – kazala je ona.
 
Kada je reč o Savezu za školski sport, Bačić je istakla da postoji želja da se trci u nedelju odazove što veći broj učesnika.
 
Dragan Ranisavljević  uputio je čestitke organizatorima, Gradu Zrenjaninu i svima koji su uključeni u organizaciju ovog značajnog sportskog događaja. 
- Ovaj šesti maraton je dokaz da ste uspeli u održavanju tradicije i nadam se da će ona, kao što to sada i jeste, biti zaštitni znak ovog grada, kao i drugi sportski i kulturni događaji koji nas promovišu. “Gomeks” kao društveno-odgovorna   kompanija podržava sve manifestacije koje promovišu ne samo kulturu, već i zdravlje i sport, kao i sve one događaje koji naš život čine bogatijim i sadržajnijim – rekao je Ranisavljević,  napominjući da su zadovoljni što su u grupi drugih uspešnih kompanija iz grada koje dokazuju da postoji svest o potrebi organizovanja ovakvih manifestacija. 
 
 
 
Marinko Pajić zahvalio se organizatorima koji su prepoznali i ukazali podršku tom savezu, takođe pozvao sve građane da se priključe tradicionalnom “Zrenjaninskom polumaratonu” i naglasio da je za svakoga od nas veoma važna fizička aktivnost.
 
Inače, prvi „Zrenjaninski polumaraton“ je održan 6. novembra 2016. godine. Privukao je pažnju velikog broja ljudi (više od 500 trkača) iz Srbije i inostranstva i, po mišljenju trkača, opravdao epitet jednog od najbolje organizovanog polumaratona u Srbiji. 
 
Staza Zrenjaninskog polumaratona duga je 21,1 km, ravna je i kružna, bez većih uspona. Trči se tri kruga kroz najlepše delove grada – od starta trke ispred Gradske kuće, kroz najpoznatije zrenjaninske ulice i naselja “4. jul” i “Ruža Šulman”.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6735/6_polumaraton_0.jpg