Gradonačelnik primio Danila Krtinića i Gorana Obradovića, vrhunske atletske trenere i čelnike atletskih organizacija Srbije i Vojvodine

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je u svom kabinetu atletske trenere i čelnike trenerskih organizacija Srbije i Vojvodine, Danila Krtinića i Gorana Obradovića - Čeleta. Obradović je trener najbolje atletičarke Balkana, aktuelne svetske dvoranske i evropske šampionke u skoku udalj Ivane Vulete, a Krtinić petostruke olimpijke, bacačice diska Dragane Tomašević. Krtinić je takođe i predsednik trenerske organizacije Srpskog atletskog saveza, dok se Obradović nalazi na funkciji predsednika Atletskog saveza Vojvodine. 
 
 
Evropski grad sporta, Zrenjanin, u nizu sportskih disciplina ostvaruje odličnu saradnju s nacionalnim granskim savezima, a atletika, kao bazičan sport, svakako u našem gradu zaslužuje određen vid unapređenja, što je bila jedna od tema razgovora. Saradnja s atletskim organizacijama Srbije i Vojvodine trebalo bi u narednom periodu da dođe do punog izražaja, nakon završetka radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Karađorđevom parku i stvaranja uslova za održavanje međunarodnih atletskih takmičenja i trenažnog procesa u punom obimu.  
 
 
 
Takođe, na sastanku je ocenjeno da grad Zrenjanin ima puno potencijala za razvoj ovog sporta i talentovanih atletičara u mlađim kategorijama, te je neophodno i obezbediti im adekvatne uslove za dalji napredak, ne samo kroz poboljšanje atletske i sportske infrastrukture, već i kroz odgovarajući stručni rad.   
 
Atletski radnici upoznali su gradonačelnika s programskom orijentacijom trenerske ogranizacije i njenom transformacijom iz dosadašnje amaterske u profesionalnu organizaciju, kao dela Srpskog atletskog saveza, koji je takođe promenio naziv, iz dosadašnjeg Atletskog saveza Srbije.  
 
 
 
Sastanku u kabinetu gradonačelnika su prisustvovali i Vukosava Đapić, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina i nekadašnja atletska reprezentativka naše zemlje, Petar Tankosić, trener Atletskog kluba “Banat” Zrenjanin, kao i Stevan Radišić, potpredsednik AK “Banat” i član Izvršnog odbora Atletskog saveza Vojvodine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6811/PRIJEM_GORAN_OBRADOVIC_0.jpg