Potpisan ugovor o dodeli sredstava - podrška Pokrajinske vlade završetku rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je, na svečanosti u holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu, potpisao ugovor o dodeli sredstava namenjenih završetku radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, u vrednosti 170 miliona dinara. Ugovor mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja Miloša Maletića
 
 
 
Ugovori za finansiranje i sufinansiranje kapitalnih projekata uručeni su danas predstavnicima 36 lokalnih samouprava, a za 47 kapitalnih projekata u AP Vojvodini izdvojeno je ukupno skoro 6 milijardi dinara - 5.970.112.348 dinara. Obraćajući se ovim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će, nakon javnog poziva i dodele sredstava, biti realizovane značajne investicije na teritoriji Vojvodine, u velikoj većini lokalnih samouprava. Najviše sredstava - 3,247 milijardi dinara - izdvojeno je za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a biće realizovani i projekti u oblastima zaštite voda, vodosnabdevanja, zdravstvene zaštite i sporta. 
 
 
 
- Sve investicije doprineće, pre svega, lokalnom ekonomskom razvoju, ali i doprineti, u svim sferama života i rada, boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine. Ove godine uradićemo na teritoriji lokalnih samouprava i druge investicije, ne samo ove o kojima je danas reč i koje su iskazane na direktnoj poziciji pokrajinskog budžeta - kazao je Mirović i rekao da su sredstva, opredeljena ovim konkursom za Grad Zrenjanin, namenjena poslednjoj fazi radova na rekonstrukciji stadiona.
 
- Očekujem da do kraja godine zrenjaninski stadion, kapaciteta osam hiljada gledalaca, bude u funkciji, kao potpuno moderan sportski objekat - naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.  
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja što su prepoznali realizaciju kapitalnog sportskog projekta u našem gradu i izdvojili sredstva za završetak rekonstrukcije Gradskog stadiona. 
- Gradski stadion u Karađorđevom parku ponovo će biti stecište sportskih talenata i budućih asova, ali i velikih sportskih manifestacija, jer rekonstrukciju obavljamo po standardima UEFA i Međunarodne atletske federacije, sa svim neophodnim sadržajima, rasvetom, modernim terenima koji će omogućiti i takmičenja međunarodnog ranga. Epitet “Evropskog grada sporta” i sredine poznate po istaknutim sportistima potvrđujemo i kroz ovakve projekte, obnove i izgradnje sportske infrastrukture. Još jednom ističem ogromnu podršku koju Gradu Zrenjaninu pružaju Pokrajinska vlada, svi njeni sekretarijati i Uprava za kapitalna ulaganja, ne samo u oblasti sporta, već i kroz brojne druge važne projekte koje realizujemo - istakao je gradonačelnik Salapura na današnjoj svečanosti u Novom Sadu.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6945/UGOVORI_APV_0.jpg