Dečji festival "Uskršnje jaje" održan osmi put: bogat i raznovrstan program na Trgu slobode okupio brojne učesnike i posetioce

Osmo izdanje dečjeg festivala "Uskršnje jaje" održano je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu, u organizaciji udruženja "Vratimo deci radost u pokretu", pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz učešće sponzora. Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina, Sekcija za žensko preduzetništvo, organizovala je dečju pijacu na početku Ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, priredbu humanitarnog karaktera.
 
 
 
 
Festival "Uskršnje jaje" otvorio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
 
Deca su se takmičila u različitim igrama spretnosti i sportskim disciplinama, zabavljala u uskršnjem lavirintu, bojenju i crtanju, lovu na uskršnja jaja, a posebno mesto na festivalskom platou zauzelo je 1,8 metara visoko uskršnje jaje, oslikano motivima ravnice. 
 
 
 
 
Organizovan je i umetnički program, uz nastup Dečjeg crkvenog hora "Sveti Arhangel Mihailo", dirigenta Milice Dosković, hora učenika OSŠ "9. maj", folklornih ansambala, malih balerina i drugih, a decu su zabavljali i animatori, maskirani u likove omiljenih junaka.  
 
U okviru likovnog konkursa "Uskršnje jaje", dodeljene su i nagrade za najuspešnije grupe i pojedince. Najviše glasova među grupama dobila su deca iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Zrenjanin, dok je Kalina Stanić iz vrtića pri OŠ "Dr Aleksandrar Sabovljev" Ečka uradila najbolji pojedinačni rad. 
 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6977/USKRSNJE_JAJE_2023_0.jpg